green dayFoto: Erik Pendzich / Alamy / Alamy / Profimedia

Bend Green Day započeo je svoju turneju u Vašingtonu u ponedeljak i već su izazvali kontroverzu o kojoj se priča na internetu.

Bili Džo Armstrong, pevač benda Green Day, podigao je masku Donalda Trampa koju je na binu bacio neko iz publike, a na kojoj je pisalo „idiot“.

Već je poznato da su članovi ovog benda protiv Trampa i njegovih uverenja, tako da ovakav stav nije toliko iznenađujuć, ali je problematičan trenutak.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Xavier Mejia (@aerialsxl)

Poznato je da Green Day prezire Trampa odranije

Naime, nakon tenzije koja se podigla zbog pokušaja atentata na bivšeg američkog predsednika, mnogi su ovo protumačili kao poziv na nasilje.

Green Day već je promenio reči svoje popularne pesme American Idiot u „nisam deo MAGA agende“, u skladu sa sloganom koji se povezuje sa Trampom.

 

Ali sada je ovaj trenutak pod lupom i zbog nedavnog postupka Kajla Gasa, koji je na koncertu grupe Tenacious D poželeo za rođendan da „sleeći put pogode Trampa“.

Oni koji su stali na stranu benda Green Day kažu da je to samo maska i da ne nalikuje odrubljenoj glavi, kao i da je natpis na njoj referenca na naziv albuma American Idiot.

 

Bend igrom slučaja svira ceo taj album na aktuelnoj turneji, pored toga što svira i ceo album Dookie.

Reakcije na društvenim mrežama se samo nižu, a pošto bendu tek predstoji cela turneja, neće biti iznenađenje ako bude još nekih kontroverznih trenutaka.

Izvor: Loudwire

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari