Rumunski bend Grimus i beogradski Broken Strings nastupiće večeras od 22 sata, uz podršku Kišobran DJ tima u Gan klubu. U poslednje tri godine rumunski bend Grimus izbacio je dva albuma: „Panikon“ (2008) i „Egretta“ (2011).

Sve veću popularnost stiču konstantnim nastupima, turnejama, festivalima po Rumuniji i okolnim zemljama. Između ostalih, ističu se nastupi sa Mobijem i Motorheadom. Na poslednjem albumu sarađivali su sa engleskim producentom Adamom Vitakerom koji je radio sa The Rakes i Ejmi Vajnhaus. Svi tekstovi su im na engleskom, a okarakterisani su kao alternativni rok.

Broken Strings ovih dana završavaju snimanje svog drugog albuma. Prvo izdanje „Svaki trenutak ostaje…“ (2007), izdali su za PGP-RTS, nakon pobede na Zaječarskoj gitarijadi. Od tada je usledio veliki broj gostovanja po Srbiji i regionu gde su i postali prepoznatljivi po svom alternativnom zvuku. Njihovi tekstovi na maternjem jeziku ih čine bliskim publici, što njihova energija najbolje i dokazuje. Kišobran DJ tim, dobro poznat publici, od 2006. radi indi/alternativne žurke po Beogradu. Prepoznatljivi po pitkoj atmosferi i pažljivo biranim plejlistama radili su u gotovo svim alternativnim beogradskim klubovima. Cena ulaznice je 250 dinara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari