Legendarna rok grupa SMAK dobila svoj spomenik: Kragujevčani različito „ocenjuju” idejno rešenje (FOTO)

Ostavite komentar


  1. Naravno da su zaslužili skulpture, ipak je Smak jedna od najboljih naših rok grupa. U svakom slučaju, imali su i još uvek imaju kvalitetnu i autentičnu muziku. Sasvim je druga stvar što je lokalna vlast, na čelu sa gradonačelnikom, sklona kiču i neukusu.

  2. Očigledno tendenciozno, tek, nedostaje Laza Ristovski koji je u Smaku bio od osnivanja 1971. sve do 1992. godine. Mada, kako su ga napravili, možda i bolje da nije tu.

  3. Pogledah opus mlade vajarke. Sve poslove je izgleda dobila preko politike! Bez konkursa ali sa pozivom ker poznaje nekog Ivicu . A što se spomenika tiče. Pretopite ovo i prodajte materijal i raspišite konkurc za Trg Vojvoda Putnik ! Ali prvo dajte penziju Smakovcima koji su živi , tako ćete pokazati da ih poštujete kao što država poštuje sportiste ! Svaka čast za kritiku dr Rudnika ! Napisao sve kako jeste, svaka mu je ko u Njegoša ! A Dašić, pa on je sujetan i on one koji znaju kako treba, neće oko sebe! Zato nam je i grad u haosu ! Spomenik nije ni za Svilajnac a kamoli Kragujevac !

  4. Mi smo takav narod, volimo da pljujemo sve. Spomenik je sjajan a sama činjenica da su ga postavili je još bolja. Pogledajte koliko je skroman i jadan spomenik Roriju Galageru u njegovom gradu Korku u Irskoj, a to je ipak jedan od najvećih gitarista ikad.

  5. Tačno je da je jedino dobro što su doneli odluku…ostalo je sve kič ! Spomenik Roriju Galageru ima postament i ima pokret i lepši je tri puta od našeg. Naši su ko na daći…svi gledaju u pod sem Kepe…tako je to kad uzmeš nekog da uradi preko veze a još taj ne zna da radi kvalitetan posao ! Gde su naši vajari iz Kragujevca !!!

  6. Spomenik bez umetničke i bilo kakve druge vrednosti. Dozvolili smo da se na primirivan i burazerski način dezavuišu rock legende grada.

Ostavite komentar


Scena

Naslovna strana

Naslovna strana za 23. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Danica Vučenić, novinarka

Danas volim jer je nepoverljiv prema političarima i preispituje i sumnja u svaku informaciju.