Ovog vikenda nastavlja se ciklus koncertnih programa u novosadskom Studiju M pod nazivom „Gruvanje uživo“, u okviru kojeg će danas nastupiti bendovi Gernika i Hype, a sutra Super Confusion i Threesome. Gernika je mladi alternativni rok bend iz Novog Sada, koji iza sebe ima nastupe u gotovo svim novosadskim klubovima i na brojnim festivalima.

Hype je zrenjaninska četvorka nastala 2009. godine, koja praši alternativni rok s iskrenošću i energijom garažnog benda, fanatično posvećenog totalnoj autentičnosti izraza. Njihova zvučna slika je sublimacija klasičnog roka i protopanka, ali i reperkusija vajba iz najblistavijih epoha na scenama Detroita, Sijetla i Los Anđelesa, uobličena u beskompromisni pravoverni rokenrol 21. veka.

Super Confusion je zrenjaninsko-kikindski instrumentalni bend, osnovan 2008. godine. Do sada su imali veliki broj klupskih nastupa u Beogradu, Novom Sadu, Zrenjaninu i Kikindi. Osvajali su nagrade na festivalima u Ratkovu i Velikoj Plani, a najveći uspeh u dosadašnjoj karijeri benda je učešće na svetskom finalu takmičenja Global battle of the bands, aprila prošle godine u Londonu. Beogradski bend Threesome je zvuk eksplozivnog surf-panka koji ne mari ni za vreme ni za mesto. Ono što je započelo kao preslušavanje tradicionalnih i modernih surf rok bendova, završilo se formiranjem benda koji daje svoju vizuru onoga kako bi surf rok danas trebalo da izgleda. Pobedili su na banjalučkom Demofestu prošle godine, a ovog leta objavili debi album „Adriatica“. Ovaj serijal koncerata organizuje ekipa emisije „Gruvanje“ Radio-televizije Vojvodina, ulaz na sve programe je slobodan, a koncerti počinju u 21 čas.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari