Guitar WolfFoto: Promo Guitar Wolf

Guitar Wolf, verovatno najslavniji japanski rokenrol sastav, prolaze kroz Beograd na sledećoj evropskoj turneji, i u sredu 6. novembra nastupaju u klubu Elektropionir, od 20 sati.

Guitar Wolf u Srbiju dovodi nezavisna koncertna agencija Bad Music For Bad People.

Osnovani pre više od 30 godina u Nagasakiju, bend je već posle prvog albuma „Wolf Rock!“ za Goner Records u SAD osvojio srca najbitnijih bendova. Od Oblivians i Jon Spencer Blues Explosion do The Cramps.

Potom se loženje na Japance prenelo i na garažnu publiku širom planete.

Lo-fi, glasni garažni pank pun distorzije, na japanskom. Sve to srčano i krajnje originalno izvode tri istovetno odevena lika u crnim kožnim jaknama, crnim kožnim pantalonama, nose crne naočari za sunce i izgledaju opasno poput neke ulične bande. Zanimljivo je da ih je tokom prve američke turneje na Garageshock festivalu u Memfisu video Eric Friedl (Eric Oblivian), bio zapanjen nastupom i dobio ugovor za album i tako pokrenuo Goner Records, a malo potom i sada već čuveni Goner Festival.

Ukoliko želite da vidite kako badass bend izgleda uživo – Guitar Wolf su tu samo za vas! Ramones, Link Wray, Joan Jett, MC5 i Takeshi Terauchi na jedinstveni jet rock’n’roll način!

Ulaznice (1500 pretprodaja, 2000 na dan koncerta): Tickets, Pub Brod i Čumić Chillton.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari