Hardcore bendovi Bussines As Usual iz Nemačke, All Except One iz Zrenjanina i Conviction iz Novog Sada nastupiće večeras od 21 čas u Omladinskom centru CK 13 u Novom Sadu. Business As Usual je mladi petočlani nemački hardcore bend koji ima svoju viziju ovog stila, brzo i agresivno, ali ipak prilično melodično uklopljen old school hardcore zvuk.

Posvećenost i emocije koje ulažu u svoj rad čine ovaj bend jednim od nada evropske hardcore scene. Do sada su delili binu sa bendovima poput Modern life is war, Omission, To Kill. Iza sebe imaju demo snimak iz 2011. godine, a 7. oktobra su izdali svoj prvi album za izdavačku kuću Devil Run Amok, tako da će publika večeras imati priliku da premijerno posluša njihov novi materijal.

All Except One je bend koji na najbolji način predstavlja petrovgradski hardcore. All Except One, bend koji smo slušali skoro na festivalu Last Chance to Dance i koji su delili binu sa legendama NYC represente Sick of It All i to su je pakleno podelili svojim zvukovima koje povlače od sjajnih Infest, Shutdown, Integrity, Youth Of Today, Pro-Pain, Trial, Tragedy, Disfear. Conviction su kraljevi podzemlja iz Novog Sada koji sviraju metalizirani hardcore starog faha. Ne ustručavaju se da kažu šta misle o društvu i problemima oko sebe i trude se da hardcore sceni vrate svest, stavove i razmišljanje. Trenutno rade na prvom full-length albumu, a EP sa pet pesama bi trebalo bi da se pojavi do kraja meseca. Ulaz je 250 dinara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari