Više od 30 izvođača – glumaca, pevača i igrača, devet članova orkestra, impozantna scenografija koja dočarava romantično grčko ostrvo i nezaboravni hitovi grupe ABBA, ispunili su sinoć Beogradsku arenu, tokom prve od šest uzastopnih večeri kada u prestonici gostuje najveći svetski hit, mjuzikl Mamma Mia.

Uprkos utisku da Arena nije adekvatan prostor za ovaj mjuzikl, publika je svakako uživala u pesmama „Chiquitita“, „Dancing Queen“, „I Have A Dream“, „Knowing Me Knowing You“, „Super Trouper“, „Take A Chance On Me“, „Voulez Vouz“… i impresivnoj izvedbi ove pozorišne trupe.

Mjuzikl Mamma mia postao je globalni fenomen u svetu zabave. Njegovi kreatori nikad nisu izgubili iz vida šta je to što žele da postignu, a to je proces personalizovanja poznatog repertoara pesama grupe ABBA na jedan svež, životan i neposredan način, koji u isto vreme čuva njihov ugled u pop muzici, a takođe i zadovoljava ono neophodno za dobar pozorišni mjuzikl: iznosi u prvi plan toplu priču i daje svoj komentar na nju.

Dosad, više od 42 miliona gledalaca širom sveta pogledalo je ovu predstavu i oduševilo se likovima, ljubavnom pričom i muzikom. Mjuzikl je zaradio više od dve milijarde dolara i oborio je svetski rekord u brzini izvođenja premijera – prikazan je u 225 glavnih gradova od prve premijere u Londonu pre 10 godina.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari