Ove godine, od 4. do 6. jula, održaće se drugi po redu Selfest. Kao i prošle godine, festival će biti održan u dvorištu OŠ „Jan Kolar“ u Selenči.

Nakon veoma uspešnog premijernog izdanja ovog muzičkog festivala na kom su učestvovali S.A.R.S, Zbogom Brus Li, Lude Krawe, Undead Pulse i Gamma Ray, organizatori festivala, Omladinsko Udruženje ôPlejö, odlučili su da ove godine festival traje tri dana. Selfest ove godine dovodi velika regionalna imena u Selenču. Kao nosioci ovogodišnjeg lineup-a najavljeni su najpopularniji hrvatski bend Hladno pivo i momci koji su u poslednje vreme digli mnogo prašine oko svog imena i popularniji su više nego ikada, beogradski Bad Copy.

Na spisku izvođača nalazi se i Mortal Kombat, beogradski sastav koji je poznat po svojim oštrim i duhovitim tekstovima i odličnim svirkama, a činjenica da pune klubove širom Srbije i regiona daje im opravdani status jednog od popularnijih bendova mlađe generacije. Prvi predstavnici Anti Global Etno Punk-a, somborski bend Neozbiljni pesimisti takođe su još jedno ime koje garantuje odličan provod. Nakon nekoliko uspešnih turneja širom Evrope, kao i velikog broja uspešnih koncerata u Hrvatskoj i Sloveniji, Neozbiljni pesimisti sigurno će vam prirediti svirku za pamćenje i na Selfestu ove godine. Veseli etno/punk bend iz Novog Sada, Zbogom Brus Li i ove godine pozvan je na fest jer su svojim prošlogodišnjim nastupom oduševili publiku i ostavili najpozitivniji utisak.

U nedelju, 6. jula, sviraju Garavi sokak, Euro Bend, Kardio Bend, NS Trubači. Pored njih Selfest 2014 ugostiće i Undead Pulse, koji su takođe svirali prošle godine, Osmi dan, novosadski cover band koji važi za najbolji u Srbiji, kao i But Nevermind, Gunsmoke Selectah i Defect Gloria. Za dobru zabavu koja će se nastaviti i nakon nastupa bendova pobrinuće se i DJ Groover sa radija AS FM i DJ Elixir. U sklopu festivala je obezbeđen kamp za sve zainteresovane. Kamp je smešten blizu mesta gde se održava sam festival, na 50 metara udaljenosti od festivala na fudbalskom igralištu. Za kampere su obezbeđeni tuševi, velika prostorija sa stolovima, kao i šankovi koji rade tokom celog dana. Kamperima će takođe biti pripremana kuvana i suva hrana. Travnata površina i naravno druženje sa raspoloženim kamperima i domaćinima daju posebnu čar kako festivalu tako i vremenu koje se provede u kampu. Cena kampa po osobi je 100 dinara na dan. Sve prijave možete izvršiti na mail: kampŽselfest.org. Cene ulaznica u pretprodaji: petak 500 dinara, subota 600 dinara, nedelja 300 dinara, a sva dešavanja u vezi festivala možete pratiti i na njihovoj zvaničnoj facebook stranici.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari