Švedski bend Hypocrisy, legende svetske death metal scene, stižu u beogradski Dom omladine 23. septembra, a predgrupe će im biti Hatesphere, thrash death groove metal mašina iz Danske, kao i slovenački Condemnatio Cristi, koji sviraju vrlo energičan black metal u kome možete pronaći mnogo uticaja drugih stilova.


Hypocrisy, bend koji je obeležio ekstremnu metal scenu i takoreći utvrdio death metal zvuk, napokon će stati pred fanove u Srbiji koji na ovaj momenat čekaju duže od 20 godina. Švedski death metalci upravo su objavili vinilni EP na kojem su se našle obrade poznatih pank pesama – „Too Drunk To Fuck“ Dead Kennedys i „They Lies“ Exlopited.

Bend je oformljen u oktobru 1991. godine u gradiću Ludvika, u blizini Stokholma. Osnovao ga je Peter Tagtgren, današnji pevač i gitarista. Prvi studijski album „Penetralia“ svetlo dana ugledao je 1992. godine, a godinu nakon toga izlazi i drugi „Osculum Obscenum“. Odmah su se našli u centru pažnje, a mnoštvo bendova obradilo je pesme sa ta dva albuma, što dokazuje kultni status ovih izdanja.

„End of Disclosure“, koji promovišu u Domu omladine, dvanaesti je studijski album na kome u svoju muziciranje unose veoma melodične elemente, a album zvuči veoma trešerski.

Karte u pretprodaju koštaju 2.000 dinara, dok će na dan koncerta biti skuplje, i mogu se kupiti u beogradskom Feliksu i novosadskom Mungosu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari