Night DriveFoto: Rock Svirke / Promo

Teksaški synth-pop sastav Night Drive održaće premijerni nastup u Beogradu 15. avgusta na Zappa Barci (Ušće bb) sa početkom u 21 čas u organizaciji koncertne agencije Rock Svirke, gde će promovisati aktuelni EP Position II.

Iako obojica dolaze iz Teksasa, Rodni Konel (Rodney Connell) i Brendon Djuhon (Brandon Duhon) su se prvi put sreli u Meksiko Sitiju na ponoćnoj projekciji filma „Izvan crne duge“ Panosa Kosmatosa. Ubrzo iskazuju zajedničko oduševljenje prema vizuelnim slikama filma i synth zvučnim pejzažima, te otkrivaju kako su obojica muzičari čiji su se prethodni bendovi upravo raspali.

Kroz ovu slučajnost, rođen je Night Drive.

Povodom zvuka benda Spin Magazine je istakao: “Baš ona vrsta sjajnih vibracija poput bendova Interpol i Lower Dens koje su idealne za puštanje dok kao raketa klizite niz magistralu brzinom od 90 milja na sat u gluvo doba noći.”

Nakon njihovog eksplozivnog debija, Position I, bubnjar Nik (Nick) Dudek se pridružio duetu i postao završni deo mašine, a Night Drive je zvanično pušten u orbitu. Naredno eponimno izdanje, prvo dugosvirajuće, je dobilo veoma pozitivne kritike od strane stručne javnosti i fanova, što im je omogućilo da rašire svoja krila u muzičkom smislu i postignu nove komercijalne visine.

Predstojeći album, Position II, je drugi u nizu EP izdanja čije je ime zapravo zasnovano na snu.

„Sanjao sam da se naš bend zove ’The Positions’“, objasnio je Brendon. „Pošto smo već etablirani kao Night Drive, imali smo ideju da objavimo seriju EP izdanja pod nazivom „Position I“, „Position II“, itd., što bi na kraju kulminiralo kompilacijskim albumom istog imena”. Snimljen uglavnom u EaDo studiju u Hjustonu, ova kolekcija pesama bila je odraz neobičnih modernih vremena u kojima živimo, sa temama neizvesnosti, čežnje, nade i otkrića. Od hipnotičnog synth-dance starta “Digital Flower“, preko atraktivnih post-pank vibracija koje nude “Summerwaves“ i „White Lights“, do intenzivne žustrine koju pružaju „Vultures“ i „Cover Your Eyes“, putovanje je obojeno tamnim bojama. Zatvara se sumornom, sanjivom numerom „Space Station“ koja deluje nekako odvojeno, ali i duboko lično u isto vreme. To jeste putovanje, iako traje samo 22 minuta“, dodao je muzičar.

Za miksovanje izdanja Position II, bend se obratio iskusnom producentu Filipu Brusardu (Philip Broussard) iz Los Anđelesa, koji je radio je kao desna ruka gigantima u industriji kao što je Rik Rubin (Rick Rubin).

Osamdesetih godina, svet je bio loše mesto sa đuskajućim sint-pop duetima. Ali Night Drive prevazilazi puku imitaciju. Dok je to doba dočarano njihovim instrumentacijom, njihov zvuk je moderan i predosećajan na njihovom istoimenom debiju objavljenom 16. juna za Roll Call Records. Rodni Konel i Brendon Djuhon tvrde u svojoj biografiji da su se upoznali nakon što je žena sa kojom su se obojica zabavljali – a da to nisu znali – tragično nastradala u saobraćajnoj nesreći. Istina ili ne, to je čudna priča za duo čiji je energični debi prekriven misterijom.

Inspirisan naučno-fantastičnim filmskim pejzažima, Night Drive stvara moderan sint-pop koji istražuje mračnije struje apstraktnih emocija. Zarazne melodije umotane u ekspresivne tekstove sa pulsirajućim plesnim taktovima otkrivaju moderan, energičan zvuk koji je predstavljen na filmu, televiziji i radiju širom sveta. Turneje sa priznatim bendovima kao što su Crystal Castles, Ladytron, CHVRCHES, Austra i The Psychedelic Furs, Night Drive je stekao reputaciju zadivljujuće koncertne atrakcije koju morate videti uživo.

Uz niz singlova i prošlogodišnji Position II EP, nije iznenađenje da ovaj mračni synth-pop trio je ostavlja tako fantastičan utisak. Trenutno su na turneji i završavaju novu ploču koja bi trebalo da ugleda svetlost dana početkom 2025. U novembru će bend nastupati na prestižnom Levitation festivalu.

Promotivna cena ulaznica po 1600 dinara u ograničenom kontigentu dostupna je do 1. avgusta, nakon čega će poskupeti na 2000 dinara. Na dan koncerta, ako ih ostane, ulaznice će koštati 2400 dinara. Prodajna mesta su Zappa Bar, Tickets.rs, Gigstix.com. Rezervacija ulaznica moguća putem mejla: [email protected] (ime i prezime, kontakt telefon).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari