iva pažin zhivaFoto: Nemanja Đorđević

Iva Pažin ZHIVA je jedna od mlađih glasova na domaćoj muzičkoj sceni koja i te kako ima šta da kaže, a tek je čekaju veliki uspesi.

Nama je odgovorila na pitanje šta sve čita, sluša i gleda ovih dana.

Čitam

S obzirom na to da sam trenutno deo projekta Centra za istraživanje popularne muzike u kome pišemo članke o određenim temama i terminima popularne muzike za Vikipediju, najviše čitam, recimo, naučnu literaturu o nekim pojmovima.

Posebno mi je privukla pažnju knjiga Tatjane Nikolić „Rodni odnosi na alternativnoj muzičkoj sceni Srbije i regiona“. Iako nije možda toliko easy-read, toplo bih preporučila svima koji su se ikada zainteresovali za ovakvu temu.

Slušam

U poslednje vreme sam potpuno opsednuta sa tri izvođačice. Willow Smith slušam još od njenih prvih muzičkih koraka, ali poslednji album „Empathogen“ me oduvao!

Verovatno me oduševila zbog toga što sam i sama sklona mešanju žanrova u svojoj muzici, ali ona je uspela da napravi itekako kompleksan i alternativan album koji je primamljiv i pevljiv, a smatram da to nije nimalo lako.

Sledeća na listi je Raye, jednom rečju – zvezdetina. Lirika, muzika, glas, performans, ne znam šta bih pre izdvojila. Takođe i Nina Chuba, nemačka pevačica nešto modernijeg/komercijalnijeg zvuka.

Gledam

Trenutno sam u procesu gledanja serije „One Day“ i ne bih mogla još uvek da kažem utiske, mogu samo da kažem da konstantno izaziva istovremeno potpuno suprotne emocije. Pored ove serije, imam fazu gledanja dokumentaraca o planeti i životinjama. Smiruju me.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari