Indigo Kristal OST Foto: Promo

Od svoje premijere u martu 2023. godine do danas debitantski film Luke Mihailovića „Indigo Kristal“ od kultnog ostvarenja postao je bioskopski i televizijski hit i van granica regiona.

Kako saopštava Pop Depresija, radnja je manje-više poznata svima: sve se događa u četiri dana, Vuk se iz zatvora vraća u Šabac i pokušava da promeni sebe, druge, svet… Pored samog filma za koji je Luka napisao i scenario, fotografije (Vladimir Milivojević Bugi, Vladimir Đurić), glumaca (Miodrag Radonjić, Denis Murić, Nina Janković…), veliku pažnju izazvala je i muzika.

Saundtrek je nastao u produkciji kolektiva Crni Cerak, a originalnu instrumentalnu muziku uradio je tandem Damjan Nedelkov-Nikola Bugarčić, kojima je ovo iskustvo bilo prvi rad na filmu.

U tu čast premijerno predstavljamo spot za muzičku temu filma „Indigo Kristal“.

Video je nastao u Down There Studiju, snimatelji su bili Srđan Mančev i Luka Mihailović, montirao je Vladislav Andrejević. Pored scena iz filma u spotu su i kadrovi „iza kulisa“ koji su nastali za vreme snimanja muzike.

O samom filmu i vezi sa muzikom Luka Mihailović kaže:“Ovaj projekat nije za cilj imao komercijalan uspeh, već naprotiv cilj je bio istinski andergraund generacijski krik mladosti. Muzika je tu imala ključnu ulogu. Što kroz originalni album „Paket Angažman“ koji je iz univerzuma filma stigao kao EP, što kroz originalne instrumentalne kompozicije koje dolaze kao atmosferski kontrateg na imanentnu muziku filma.“

Damjan Nedelkov je poznat kao član grupa Gazorpazorp i proto tip, Nikola Bugarčić je jedan od najtalentovanijih basista i kompozitora mlađe generacije u regionu, a ideja da se radi na muzici za film došla je spontano.

„2021. godine na letovanju sa Lukom došli smo na ideju da radim muziku za film, što je meni bila ogromna želja, jer sam već neko vreme bio „jako naložen“ na to što su Nik Kejv i Voren Elis uradili u filmu “The Assassination of Jesse James”. O saradnji sa Lukom mogu samo da kažem sve najbolje i da mu se zahvalim na ukazanoj šansi. Veliko zadovoljstvo mi je bilo što sam radio na filmu i imao priliku da budem na snimanju u Šapcu, stekao nova prijateljstva a i najbitnije što sam radio film sa svojim prijateljima – od muzičara do scenografa, glumaca… Na taj način stavili smo neku vrstu pečata na naše prijateljstvo i početak nekih novih pobeda,“ sumira svoje iskustvo Damjan Nedelkov.

EP sa orginalnom instrumentalnom muzikom iz filma „Indigo Kristal“ dostupan je na svim striming platformama, kao i na YouTube-u i bandcamp-u.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari