Izložba ilustracija „Plavi avion“ koje je slikarka Ana Kolega radila za omot istoimenog albuma Rundek Cargo trija iz 2010. godine izložene su u holu Doma omladine do koncerta 29. i 30. aprila. Izložba “Plavi avion“ pokazuje tridesetak ilustracija od kojih neke nisu našle mesto na omotu.


– Kad sam počela raditi, glazba me povukla i umjesto jednog nastao je cijeli niz crteža i slika, pa smo zaključili da je najbolje da se napravi album kao sklop tekstova i pjesama. Ispalo je da za svaku pjesmu ima više crteža i tako je nastala izložba – kaže Kolega i dodaje da su Rundekove pesme izrazito slikovite, pa je zato tako nešto i moguće napraviti.

Nedavno se pojavio i spot “Sanjala si da si sretna“, drugi sa albuma “Plavi avion“, za koji Kolega potpisuje crteže, režiju i scenario, dok je animator bio Zoran Mudronja.

– Priča se sama od sebe složila od već postojećih crteža, a meni je bila krasna prilika da ti crteži ožive i povežu se u smislenu cjelinu – objašnjava autorka.

Rundek Cargo trio će na srpskoj turneji, u organizaciji agencije Long Play, nastupati isključivo u dvoranama sa sedećim mestima, kao što je velika sala Doma omladine Beograda 29. i 30. aprila. Trio gitariste i pevača Darka Rundeka nastupa i 28. aprila u Kikindi, 1. maja u Domu kulture Čačka, 2. maja u „Sinagogi“ u Novom Sadu i 6. maja u Subotici. Ulaznice za beogradske koncerte Rundek Cargo trija koštaju 1.500 dinara i mogu se naći na blagajni DOB-a, kao i preko mreža Card Service i Eventim.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari