Legendarni „svemirski kauboj“ Jamiroquai nastupio je sinoć u Beogradu u Kombak Areni i po treći put u Srbiji. Pevač je pozdravio publiku rečima „Dobro veče Beograde, lepo te je videti ponovo posle toliko vremena“. Iako je koncert kasnio skoro sat vremena „svemirskom kauboju“ trebalo je čitavih pet sekundi da „razdrma“ celu Arenu, koja je do kraja koncerta bila na nogama i đuskala u ritmu njegovih najvećih hitova. Prethodno je atmosferu u Areni zagrejala domaća grupa „Svi na pod“.

Ovogodišnja turneja Jamiroquai nije bila vezana za promociju albuma, tako da je publika imala prilike da uživa u skoro dva sata odlične svirke sa presekom najvećih hitova iz njihove dvadeset godina duge karijere. Prostorom Kombank arene prolamali su se sve sami hitovi poput „Cosmic Girl“, „Love Fool“, „Little L“, „Space Cowboy“, „Deeper Underground“ i „Runaway“.

Iako je izostala maštovita scenografija karakteristična za njegove najveće koncerte, sve vreme nastupa na video bimu smenjivali su se ništa manje maštoviti prizori poput sunčeve oluje. Inače, Jamirquai ove godine ima samo destak nastupa i sinoćnji u Beogradu je bio jedini u regionu, pa su se tako među publikom našli i gosti iz bivših jugoslovenskih republika.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari