Jolović: Vraćamo se trubi 1arhiva - Foto: FoNet / Miloš Lukić

Ovogodišnji 57. Sabor trubača u Guči biće u potpunosti posvećen trubi, što znači da ove godine neće biti koncerata estradnih zvezda i da su oni zamenjeni koncertima trubačkih orkestara, izjavio je predsednik Saborskog odbora Slobodan Jolović.

Organizatori 57. Dragačevskog sabora trubača, koji će se održati od 9. do 13.avgusta u Guči, najavljuju značajnije novine koje će doprineti unapređenju organizacije, programskih sadržaja i povećanju broja domaćih i stranih gostiju.

Ove godine skidamo i rampe na prilazima Guči. Parking se neće naplaćivati kao proteklih godina. Svi programski sadržaji biće besplatni, rekao je Jolović na konferenciji za novinare.

Jolović je rekao da su Saborski odbor i crkvene vlasti postigle saglasnost da se šatre vrate u crkvenu portu.

Crkvena porta je pola veka predstavljala imidž Guče i ugostiteljstva, najraznovrsnije domaće hrane i pića iz ovog kraja, mesto okupljanja najpoznatijih ličnosti iz zemlje i inostranstva, političara, glumaca, pevača, sportista, privrednika, ljubitelja trube sa svojim porodicama, rekao je Jolović.

On je najavio da će u crkvenoj porti biti postavljeno sedam šatri i da će tu svirati najbolji trubači.

Jolović je istakao da je izgrađen Dom trubača i rešeno pitanje smeštaja orkestara koji učestvuju na finalnom takmičenju, a Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija odobrilo je 20 miliona i ove godine za programe i investicije u saborsku infrastrukturu.

Pored tradicionalnih programskih sadržaja ove godine smo povećali broj predtakmičarskih centara, uveli mnoge novine u takmičarskom delu, tako da se značajno povećala konkurencija za učešće naših najboljih trubača u Guči, rekao je Jolović.

Predtakmičenja su održana u Knjaževcu, Boljevcu, Surdulici, Vladičinom Hanu, Leskovcu, Kovačici, Novom Sadu, Zlatiboru i Prijepolju, kao i u Požegi za mlade orkestre.

Sabor trubača svečano će otvoriti ministar trgovine,turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić.

U Guči će u pet saborskih dana koncerte odr žati pored majstora trube i pobednika prošlogodišnjeg Sabora i šampiona Guče Ekrema Mamutovića i Dejan Petrović Big bend, Dejan Lazarević, Boban Marković i Goran Bregović, čijim koncertom 13. avgusta se i završava 57.Dragačevski sabor trubača u Guči.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari