Američki muzičar Rodrigez, junak filma „U potrazi za Šugarmenom“, najavio je da će posle četiri decenije od poslednjeg albuma snimati nove pesme. Film koji je u sredu otvorio festival Sedam veličanstvenih Šveđanina Malika Benđelula, govori o neverovatnoj životnoj priči Siksta Rodrigeza, muzičara iz Detroita, koji je decenijama živeo skromnim životom ni ne sluteći da je u Južnoafričkoj Republici popularniji od Elvisa Prislija.


Sedamdesetogodišnji kantautor, koji je nakon filma postao kultna ličnost, planira da na talasu uspeha dokumentarca obraduje svoju publiku novim pesmama.

Rodrigez je svoj drugi i poslednji album „Coming from Reality“ snimio pre više od četiri decenije sa producentom Stivom Roulandom. Međutim, kako je Rodrigez izjavio za magazin Rolling Stone, podstaknut uspehom filma „U potrazi za Šugarmenom“ ponovo će sarađivati s Roulandom. „Napisao samo oko 30 pesama. Moj nekadašnji producent mi je rekao da mu pošaljem nekoliko snimaka. Želim da se nađem s njima jer ima mnogo ideja,“ izjavio je Rodrigez.

Osim što je osvojio brojne nagrade širom sveta, film se našao i među nominovanima za Oskara, a zanimljivo je i to da je prodaja Rodrigezovih albuma u SAD naglo porasla, premašivši za kratak period brojku od sto hiljada prodatih primeraka. S druge strane Atlantika, u Evropi, album sa muzikom iz filma postigao je takođe zapažen uspeh, a na švedskim top listama dospeo je do treće pozicije.

„Dugo sam čeka da ponovo sviram. Spreman sam za to. Muzičari žele da se čuju,“ kazao je Rodrigez.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari