Kejt Vinslet kaže da je snimanje poljupca s Leonardom Dikaprijem bilo noćna mora 1Foto : Vanity Fair / Ferrari / Profimedia

Kejt Vinslet je tokom intervjua za Vanity Fair otkrila da snimanje jedne od najromantičnijih scena u Titaniku nije bilo ni približno romantično u stvarnosti.

Reč je o sceni u kojoj Rouz ( Kejt Vnslet) i Džek (Leonardo Dikaprio) zajedno stoje na pramcu Titanika i gledaju zalazak sunca na horizontu. Mladi ljubavnici isprepletu svoje ruke i poljube se prvi put.

Iako je za mnoge ljubitelje romantičnih drama ovo jedan od najljepših trenutaka u istoriji filma, Kejt Vinslet je ispričala da se Dikaprio nije mogao uozbiljiti tokom snimanja scene, a uz to su naišli na još neke prepreke, piše Index. hr

„Snimanje te scene bilo je noćna mora jer Leo nije mogao da prestane da se smeje, pa smo morali ponoviti scenu četiri puta. Džim je tražio veoma specifično osvetljenje za ovu scenu, a zalasci sunca su se stalno menjali tamo gde smo bili“, objasnila je Vinslet, prenosi Unilad.

Dodatnu prepreku predstavljala je činjenica da vizažisti nisu mogli doći do Kejt Vinslet i Leonaerda Dikaprija kako bi im popravljali šminku i frizuru tokom snimanja scene.

„To je bio delić broda koji nije bio deo celog filmskog seta na kojem smo bili, već samo mali odsečeni deo. Da bismo došli do njega, morali smo da se penjemo na merdevine. Sećam se da ekipa za šminku i frizuru nije mogla da dođe do nas“, dodala je glumica.

Budući da su i Vinslet i Dikaprio morali da nose šminku, glumica je preuzela ulogu vizažistkinje i u svom kostimu je uvek imala pribor za šminkanje kako bi im popravljala šminku u pauzama od snimanja.

Nadalje, tokom snimanja scene lupila je kolenom o ogradu pa su se i ona i Dikaprio zasmejali i uništili šminku.

Dikaprio je morao da nosi puder i sprej za samotamnjenje kako bi izgledao preplanulo, a deo njegove šminke oslikao se na licu njegove kolegice nakon poljupca.

„To je bio takav nered, uopšte nije bilo onako kako se činilo“, izjavila je Vinslet.

Ali, uprkos svemu, zvezda Titanika rekla je da je jako ponosna na tu scenu i na ceo film uopšte , jer je Titanik „film koji ne prestaje da daje „. Neverovatno joj je kako nove generacije otkrivaju taj film prvi put.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari