Kijanu RivsKijanu Rivs, foto: Antonio Ahel/ATAImages

Kijanu Rivs je sinoć dobio ovacije kakve se u Kragujevcu ne pamte.

Sa svojim bendom Dogstar,Kijanu Rivs je nastupao u Kragujevcu, na Arsenal festu.

Prvo veče festivala pretilo je odloži nevreme, ali sve se smirilo taman na vreme da se kapije festivala otvore. Prvi su nastupali Asian Dub koji sa publikom u Srbiji imaju poseban odnos.

Zatim su na binu izašli Partibrejkersi, a nakon njihovog nastupa očekivao se Kijanu Rivs sa svojim bendom.

Publika je sa telefonima spremnim za snimanje nestrpljivo čekala trenutak kada će videti slavnog glumca i muzičara na bini.

Kijanu Rivs
Publika Arsenala sinoć pred koncert, foto: R.Z./ATAImages

Dok su članovi obezbeđenja držali svaki prolaz pod strogim nadzorom, napetost je rasla. A onda, trenutak koji su svi čekali – Kijanu je kročio na scenu. Sa bas gitarom u rukama i prepoznatljivim osmehom na licu, tišina u publici je eksplodirala u gromoglasne ovacije.

Publika je skandirala njegovo ime dok je Rivs, u svom karakterističnom nonšalantnom stilu, svirao zatvorenih očiju, povremeno pozdravljajući publiku vratom bas gitare. Atmosfera je bila magična, a energija iz publike opipljiva.

Kijanu je uživao, radeći ono što voli, a publika je padala u trans, uživajući u svakoj noti.

Bend „Dogstar“, alternativni sastav iz Los Anđelesa, koji pored Keanua čine pevač i gitarista Bret Domrose i bubnjar Robert Mailhouse, obnovio je svoj rad nakon dvodecenijske pauze. Objavili su svoj treći album „Somewhere Between the Power Lines and Palm Trees“ za svoju nezavisnu izdavačku kuću “Dillon Street Records”. Bend je sada ponovo u punom zamahu, donoseći svoju jedinstvenu muziku publici širom sveta.

Kijanu Rivs je pored svoje glumačke karijere oduvek imao strast prema muzici. Njegov povratak na muzičku scenu sa „Dogstarom“ pokazuje koliko mu je muzika važna, a svaka svirka donosi poseban doživljaj. Arsenal fest je bio svedok jedne takve večeri, koja će ostati u sećanju mnogih.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari