„Kika”, „Popečitelji” i „Eyesburn” na trećem prolećnom mini klupskom festivalu muzike, kulture i umetnosti: Počinje UMMUS fest u Kragujevcu 1Foto: Promo

 

Treći po redu UMMUS Fest – prolećni mini klupski festival muzike, kulture i umetnosti počinje danas u Kragujevcu i traje do 30. aprila.

Fuzija sjajne energije, dobrog provoda, kvalitetnog sadržaja i vrhunskih koncerata, najavljuju orgnizatori iz ovog kragujevačkog Kulturnog centra.

Nastupi poznatih bendova sa regionalne scene, izložba i edukativni program deo su izdanja ovogodišnjeg Ummus festa koji se održava tradicionalno oko prvomajskih praznika.

LINE UP

petak 26. april

KIKA

subota 27. april

POPEČITELJI

utorak 30. april

EYESBURN

U okviru festivala održava se i prateći program: u nedelju, 28. aprila održaće se koncert škole pevanja UMMUS-a, a u ponedeljak, 29. aprila svečano otvaranje nove kolektivne izložbe (izabrani radovi sa konkursa) + Jazz Monday svirka lokalnih muzičara. Ulaz na prateće programe je slobodan.

Ummus (Kulturni centar za umetničko i moralno usavršavanje ) je nezavisni kulturni centar zamišljen kao mesto za promociju kulture i umetnosti.

Kroz tri oblasti muzičku, likovnu i književnu umetnost, udruženje organizuje koncerte, kulturno-zabavne događaje, književne večeri, promocije knjiga, izložbe, projekcije filmova, edukativni rad sa mladima i kreativne radionce za decu.

Kroz centar je prošlo do sada preko 150 bendova iz Srbije i inostranstva. Održano je na desetine samostalnih i kolektivnih izložbi u saradnji sa preko 60 autora.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari