Na Kišobran koncertu koji će se u okviru programa Misija Beograd održati u subotu, 12. Januara, od 21 sat u sali Amerikana Doma omladine sviraće bendovi Thank You Baudelaire, Bas i Stega i Vibrator u rikverc.


„Daje se na znanje: Kišobran je na misiji! Na misiji koja nosi ime Beograd i dešava se od 10. do 20. januara u Domu omladine. Dovodimo vam tri benda koji će da razdrmaju pod Amerikane i pokrenu sve prisutne na ples: Thank You Baudelaire, Bas i Stega i Vibrator u rikverc! Sva tri su mlada, sva tri su vesela, sva tri već zauzimaju svoje mesto na regionalnoj sceni. Simboličan ulaz, jeftino piće, vrhunska svirka, žive vizuelizacije i to sve u samom centru grada – podmažite đonove, ponesite kišobrane i vidimo se!“, kažu Kišobrani.

Thank You Baudelaire karakteriše ljut, snažan bas praćen suptilnim ženskim vokalom što čini okosnicu njihovog zvuka. Uspešno iscrtavaju liniju između energičnih, đuskavih refrena i mirnih i dugačkih bridževa. Aktivni tek nešto više od godinu dana svirali su već na nekoliko festivala u regionu i obišli par gradova po Srbiji. Izdali su EP „Racing Raindrops“ (free download) i snimili spot za pesmu „Brief Moments“, koji je doživeo web premijeru na sajtovima regionalnog MTV-a.

Muzika koju izvode Bas i Stega uglavnom je instrumentalna. Zasniva se na stabilnim ritmovima, koji su podržani razigranim bas linijama, a sve je obojeno psihodeličnim zvukovima isprepletanih gitara. Nakon prvog demo albuma „Zabava Badava“, s početka 2012. kreću u uspešan pohod na takmičarke festivale: pobednici su „46. Zaječarske gitarijade“ i „Šumadijskog demo festa“, a i finalisti još nekoliko drugih. U decembru su snimili EP „Ustaj Sad!“ u saradnji sa Tamarom Trnjanac kao vokalom.

Vibrator u rikverc je ultimativni female punk band čiji muzički koreni polaze od ranih Ramones i završavaju se sa savremenom japanskom underground scenom. Njihov nastup je provokativan, silovit i zavodljiv. Krajem 2010. izdali su debitantski album „Samo površno i komercijalno!“, a pesma „Neko nema ni to“ proglašena je za hit 2011. godine na Diskomer top-listi Studija B. Svirali su na svim bitnijim festivalima i manifestacijama u regionu, između ostalih i na Exitu i Beer Festu.

Od 2010. godine pod Kišobranom se razvija VJ zajednica. Do sada su nastupali na festivalima kao što su Exit (glavna bina), Warrior’s Dance, Mikser, Share, a radili su i žurke velikana elektronske muzike kao što su Sven Fet i Stiv Bag i domaći Easy Tiger predvođen Markom Nastićem i Markom Milosavljevićem. Posebnu pažnju posvećuju nastupima sa bendovima i do sada su bili podrška uz Stuttgart Online, Kiša Kerozina, Nežni Dalibor, SARS, Decu loših muzičara, a stalni set imaju uz Thank You Baudelaire.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari