Vudi HarelsonVudi Harelson, foto: Harry How / Getty images / Profimedia

Klint Istvud stoji iya sjajnih filmova, to je jasno danas. Ipak, kada je tek ulazio u rediteljske vode nisu svi verovali u njega.

Klint Istvud ponudio je ulogu u svom filmu Vudiju Harelsonu. Do te saradnje nikada nije došlo.

S obzirom na njegovu dugovečnost u Holivudu, nema mnogo glumaca koji bi odbili priliku da glume u filmu Klinta Istvuda, što Vudija Harelsona čini jednim od retkih.

Tri decenije nakon što je odbio slavnog glumca i reditelja, njih dvoje još nikada nisu radili zajedno. Verovatno neće, jer Istvud sa svojim poslednjim trilerom verovatno završava karijeru.

Naime, 1994. godine Harelson je dobio poziv da glumi u Mostovima okruga Medison.
Međutim, u to vreme je bio zauzet snimanjem filma Rođen da ubije, Olivera Stouna i samo nekoliko meseci ga je delilo od snimanja filma Narod protiv Larija Flinta, prenosi Index.hr.

Taj film mu je na kraju i doneo nominaciju za Oskara za najboljeg glumca, pa je Harelson s pravom smatrao da zaslužuje veću ulogu od one koju mu je Istvud ponudio.

„Zapravo, uloga u Mostovima okruga Medison mi se nije učinila vrednom, mislio sam da je dosadna. Nisam želeo da radim film koji govori o prošlosti i ima skok u sadašnjost“, otkrio je Harelson za GQ.
Harelsonu je ponuđena uloga Majkla Džonsona, sina Meril Strip, koji posle majčine smrti kasnih osamdesetih otkriva da je u svom dnevniku pisala o svojoj sudbonosnoj ljubavnoj vezi sa fotografom časopisa National Geographic Robertom Kinkejdom (Klint Istvud). Na kraju ju je prihvatio Viktor Slezak.

Mostovi okruga Medison iz 1995. nesumnjivo se izdvajaju kao vrhunac Istvudovih filmova na temu ljubavi. Meril Strip dobila je nominaciju za Oskara za najbolju glumicu za ulogu usamljene domaćice Frančeske.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari