Vesna Pisarović nastupa u klubu BitefArtCafeVesna Pisarović, foto: 925 STUDIO 6

BitefArtCafe ponosno već 24 godine neguje kvalitetni muzički program. Tamo se muzika ne izvodi nego živi. Svaka svirka je priča, svaki nastup je putovanje, svaki muzičar je saputnik i svaki gost je prijatelj – to su vrednosti kojih se klub pridržava.

Ova godina je posebna po tome što obeležava 10 godina novog poglavlja BitefArtCafe kluba – NOVI BITEFARTCAFE.

U prvom delu koncertne sezone stižu Neno Belan i Fiumens, Vesna Pisarović, Nika Turković, a u oktobru i novembru nastupaju Matija Cvek, Ida Prester i Natali Dizdar.

Sad već tradicionalno, Neno Belan sa svojim bendom, Fiumens otvara koncertnu sezonu, čak dva nastupa beogradskoj publici – 19. i 20. septembra, najlepših romantičnih pop i evergrin hitova.

Još 1997. godine je osnovana grupa Neno Belan & Fiumens. Prepoznatljivi su po svojim dinamičnim nastupima i vrhunskoj atmosferi. Sviraju za sve generacije, od evergrin hitova iz doba grupe Đavoli do najnovijih ostvarenja.

Povodom svog već tradicionalnog nastupanja u Beogradu, izjavio je: „Radujem se što otvaramo i ovu koncertnu sezonu BitefArtCafe kluba. Dođite svi da se lijepo zabavimo uz sve one pjesme koje volite! Zajedno ćemo uz pomoć muzike otploviti u neka ljepša vremena.“

Naredni dan, 21. septembar, rezervisan je za jednu od najcenjenijih pop diva našeg regiona, Vesnu Pisarović. Publika će uživati u vanvremenskim hitovima poput „Jutro donosi kraj“, „Sasvim sigurna“, „Da znaš“ „Dolje na koljena“, „Neka ljudi govore“ i mnogim drugima.

Energija koja prožima koncerte Vesne Pisarović jednostavno se ne može opisati rečima – ona se mora doživeti uživo. Poseban vokal, specifičan način kojim plovi pop vodama, interpretacija koja nikoga ne ostavlja ravnodušnim, samo su jedan mali deo, onoga čime Vesna osvaja na prvu.

Ona ne krije uzbuđenje povodom svog prvog koncerta na bini BitefArtCafe-a: “Za beogradsku publiku čula sam samo najbolje, kao i za BitefArtCafe, što od muzičara, što od publike tako da uzbuđenje je veliko, neću reći i da su očekivanja velika, jer sam se naučila – biti skromna. Ali, ono što znam jeste da ćemo dati sve od sebe da to veće apsolutno uživamo zajedno sa publikom!”

Naredni nastup se održava 28. septembra kada će Nika Turković, hrvatska kantautorka, zajedno sa gošćom Nelom izvoditi numere sa svog albuma „11“ i poznate singlove. Beogradska publika ima priliku da uživa u kombinaciji akustičnog zvuka i elektronskih elemenata koji su podrška njihovim emotivnim vokalima.

Nela i Nika su početkom godine osvojile region odvažnom pesmom „Mogu i sama“ koja se i dalje ne skida sa top lista, a koju će beogradska publika  imati priliku da zapeva zajedno sa njima.

Kao i Nika, ni Nela ne krije uzbuđenje zbog zajedničkog nastupa i to upravo u Beogradu: „Koncert sa Nikom biće ujedno i moj prvi koncert u Srbiji. Osećam veliku odgovornost i sreću što ću prvi put nastupati baš kao Nikina gošća i što ćemo otpevati zajedničku pesmu. Radujem se što ću izvesti i svoju pesmu ‘Nebo gori’ za koju je spot snimljen upravo u Beogradu. Iskreno me zanima reakcija i jedva čekam da osetim duh beogradske publike.“

“Čast mi je da će na koncertu gostovati meni jedna od najdražih pevačica na našim prostorima i da će imati priliku da se predstavi beogradskoj publici – moja draga prijateljica i koleginica Nela.”, izjavila je Nika.

Jedan od najbrže rastućih umetnika na našim prostorima, Matija Cvek, nastupaće u klubu BitefArtCafe 10. oktobra sa svojim bendom – The Funkensteins. Proslavio se svojim prvim singlom „Visine”, a uspeh je nastavio i debi albumom „Izbirljivo i slučajno“ koji je već je u prvoj nedelji nakon izlaska osvojio srca publike i zasluženo zauzeo prvo mesto na listi najprodavanijih albuma.

A da je Matija Cvek neko čije vreme tek dolazi i neko ko će itekako trajati, potvrdio je i moćni duet “Pola sunca” sa Marijom Šerifović. Ono gde je Matija Cvek najmoćniji je nastup uživo uz svoj bend The Funkensteins koji čine neverovatno talentovani mladi ljudi. Svojim izvođenjem začaraju svaku publiku, te ovaj nastup definitivno ne treba propustiti.

Sam kraj oktobra rezervisan je za balkansku indie pop ikonu, Idu Prester, koja stiže pred BitefArtCafe publiku 24. oktobra. Još pre 20 godina, kada se pojavila Lollobrigida, prodrmala je muzičku scenu regiona. Od tada je nastavila da oduševljava beskrajnom pozitivnom energijom i prepoznatljivim šarmom.

Generacije odrastaju uz „Casio“, „Šljokice“ i „Bivšu curu“, a bodre se uz „Ja se resetiram“ i „Sutra je dan“. Opuštena i svoja, Ida definitivno pravi nezaboravnu atmosferu koju publika rado prihvata.

Natali Dizdar, nesvakidašnja hrvatska kantautorka, nastupiće na bini BitefArtCafe kluba 7. novembra. Ona je osvojila publiku prvim singlom, “Ne daj”, a izuzetnim glasom i posebnom harizmom osvojila je i ceo region. Ona sa radošću najavljuje ponovni dolazak pred beogradsku publiku kojoj će izvesti novi album „Zadnji dan ljeta“.

Zadarska diva iza sebe ima dvadesetogodišnju karijeru hitova i intimnih ljubavnih balada, te će njen koncert biti preplavljen emocijama. Povodom ovog nastupa izjavila je: „Uvijek se veselim dolasku u BitefArtCafe. Radujem se što ću moći prenijeti emociju novog albuma. Biti će super donijeti ljeto beogradskoj publici u hladnom jedanaestom mjesecu.“

Ulaznice za sve koncerte se mogu nabaviti na sajtu tickets.rs.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari