Kluni i pitKluni i Pit na konferenciji za novinare, foto: Cinzia Camela / LiveMedia / imago stock&people / Profimedia

Džordž Kluni i Bred Pit danas su u Veneciji prisustvovali konferenciji za štampu povodom svoj filma „Wolfs“.

Džordž Kluni i Bred Pit su danas u Veneciji razgovarali sa novinarima povodom svoh filma „Wolfs„. Film će biti prikazivan samo kratko u bioskopima i odmah ide na striming platforme, tako da gledaoci mogu da ga vide već od 27. septembra.
Tokom razgovora povelo se i pitanje njihovih honorara za film, koji su, kako su ranije pisali mediji astronomski. .

Tokom konferencije za novinare u Veneciji za kriminalistički film „Wolfs“, jedan novinar je rekao Džordžu Kluniju da će postaviti pitanje koje svi imaju na umu, piše Njujork Tajms.

„Da li izgledam tako dobro izbliza?“ našalio se Kluni.

Iako je 63-godišnji Kluni zaista imao lep ten, veliko pitanje nije se odnosilo na njegov filmski izgled ili čak na „Wolfs“, koji je premijerno prikazan u nedelju uveče na Venecijanskom filmskom festivalu.
Umesto toga, Kluni je upitan o uticaju njegovog teksta koji je napisao za The New York Times 10. jula, u kojem je pozvao predsednika Džozefa R. Bajdena da se povuče iz trke za predsednika.
Neki novinari su u sali aplaudirali Kluniju zbog ovog poteza, ali glumac je odgovorio da ne smatra da je on ključna osoba koja stoji iza povlačenja Bajdena. „Osoba koja zaslužuje aplauz je predsednik, koji je učinio najviše nesebičan čin koji je neko učinio od Džordža Vašingtona,“ rekao je Kluni o predsedniku Bajdenu, koji je krajem jula podržao potpredsednicu Kamalu Haris kao kandidata za Demokratsku stranku.

Kluni i Pit
Na konferenciju su stigli čamcem, foto: Pool Photo Events 04/IPA / Sipa Press / Profimedia

„Sve te mahinacije koje su nas dovele do ovde, ništa od toga neće biti zapamćeno i ne treba da bude. Ono što treba da se pamti je nesebičan čin.“

Upućujući na uspon Harisove, Kluni je dodao: „Veoma sam ponosan na to gde se nalazimo u trenutnom stanju sveta, što mislim da mnoge ljude iznenađuje. I svi smo veoma uzbuđeni zbog budućnosti.“

Ipak, to nije bilo jedino nezgodno pitanje na koje je Kluni morao da odgovori tokom konferencije za novinare.
Film „Wolfs“, u kojem glumi zajedno sa Bradom Pitom, je stari tip filma koji se svidi publici — dvojica glumaca igraju rivale koji moraju nerado da sarađuju kako bi prikrili mesto zločina. Film je prvobitno bio planiran za široku distribuciju u bioskopima pre nego što bude prikazan na Apple TV+.

Međutim, nakon što je platforma doživela niz neuspešnih filmskih prikazivanja kao što su „Argylle“ i „Fly Me to the Moon“, planovi su značajno promenjeni.
Sada će „Wolfs“ igrati samo nedelju dana u određenom broju bioskopa pre nego što počne sa strimovanjem 27. septembra.
Nekoliko novinara je pitalo Klunija da li je razočaran zbog toga što je moralo da se odustane od velike premijere.
„Naravno, voleo bih da smo imali to,“ rekao je Kluni. „Zato smo Brad i ja vratili deo naših honorara da bismo to uradili,“ iako je imao primedbu na nedavni izveštaj Times-a koji je rekao da su on i Pit plaćeni po 35 miliona dolara za film. „To je mnogo, mnogo, mnogo manje od onoga što je izveštavano,“ rekao je.
Pit, koji je takođe bio na konferenciji za novinare, zvučao je optimistično zbog promene u distribuciji. „Uvek ćemo biti romantični prema bioskopskom iskustvu,“ rekao je. „U isto vreme, volim postojanje striming platformi jer omogućava da vidimo više priča, više talenata, više očiju. To je delikatan balans, ali će se to ispraviti.“
„Demokratizacija naše industrije nije loš put. Mnogo više ljudi sada gleda filmove zbog striming platformi, i to je dobra stvar“, rekao je Kluni.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari