Aleksandra Prijović - regionalni fenomen 1Aleksandra Prijović, foto: ATAimages.rs

Ko je Aleksandra Prijović (28), regionalna zvezda koja jedina trenutno može da napuni osam arena?

Nakon 10 godina karijere i tri albuma, Aleksandra Prijović, domaća pop-folk pevevačica uspela je da napuni tri beogradske Štark Arene, pet Arena u Zagrebu, tri hale Čair u Nišu, dve olimpijske dvorane u Sarajevu.

Karte za sve ove koncerte su raspordate u rekordnom rok i svi se pitaju kako? Mnogi su mislili da je Aleksandri pomoglo to što je „Brenina snajka“, ali nije. Najviše je bilo onih kojima je jasno da nakon decenija promovisanja rijalitija i kiča u našim medijima, ovo bude očekivani rasplet.

Ali zašto je baš ona napunila Arene, a nije recimo Karleuša?

Sociolog, Nemanja Marinović rekao je za N1 da je Prijović vodeći predstavnik nove generacije folk zvezda.

„Ako posmatramo fenomen njenih uspeha u poslednjih nekoliko meseci, ima više različlitih faktora za to. Prvi momenat je to što je subkulutra mladih izašla iz priče koja je bila ‘gaserska’. Aleksandra Prijović se sada nameće kao zvezda mlade generacije koja peva muzički stil koji je oduvek bio najpopularniji na ovim prostorima“, rekao je Marinović.

Pevačica koja je poznata i kao “Brenina snajka”, proslavila se pre 10 godina kada je zauzela četvrto mesto na takmičenju Zvezde granda.

Nakon tri godine njena pesma Senke je za 24 sata preslušana milion puta na YouTube-u, čime je oborila rekord na srpskoj muzičkoj sceni. Prvi album snimila je 2017. godine, 2022. godine stiže drugi, a ove godine i treći album.

I tu kreće regionalna opčinjenost. Početkom leta Prijović je krenula na regionalnu promotivnu turneju i nakon reakcija po društvenim mrežama, fenomen “Aleksandra Prijović” postoja tema u tabloidnim, ali i ozbiljnim medijima.

„ Ja mislim da je ono šta je napravila u Zagrebu prevenstveno jedan veliki šamar hrvatskim medijima. Svi se oni sada iščuđavaju i pitaju se: ‘Ko je ona’? A zapravo je priča vrlo jednostavna, publika danas ne sluša ni radio stanice niti gleda televiziju, već prati internet i društvene mreže, prvenstveno Jutjub. Možda vi ni ja ne slušamo Aleksandru, ali zapravo 90 odsto ostalih ljudi to voli, sluša“, rekao je za N1 Dubravko Jagatić rok kritičar iz Zagreba.

Aleksandra je rođena 22. septembra 1995. godine u Somboru, a odrasla je u Belom Manastiru u Hrvatskoj i Bačkoj Topoli. Sa trinaest godina snimila je dve pesme, a sa 14 je počela da peva na svadbama i proslavama. Čim je postala punoletna prijavila se na takmičenje „Zvezde granda“.

Za razliku od ostalih koleginica, Aleksandra Prijović se isključivo drži svog posla. Ne komentariše kolege, ne iznosi političke stavove, privatni život ne eksponira. Udata je za Filipa Živojinovića, s kojim ima sina Aleksandra i to je sve što se zna.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari