Zbog nje se u Kučevu pisala i peticija: Ko je Kasandra, žena zbog koje se Balkan zaljubio u sapunice? 1Foto: Antonio Ahel/ATAImages, Ilustracija: Danas

Venecuelanska serija „Kasandra“ je na Balkanu bila toliko popularna da su po njoj deca dobijala imena, pisale su se pesme, potpisivale peticije i birale dvojnice glavne junakinje. Zato i ne čudi što je dolazak Koraime Tores u Beograd jedna od glavnih vesti ovog vikenda.

Kolumbijska diva Koraima Tores, poznatija kao Kasandra, sletela je ove nedelje u Beograd kako bi se priključila ekipi popularne serije “Igra sudbine” kao specijalni gost. Na aerodromu su je dočekale brojne novinarske ekipe, a glumica ih je sa osmehom pozdravila.

Zbog nje se u Kučevu pisala i peticija: Ko je Kasandra, žena zbog koje se Balkan zaljubio u sapunice? 2
Foto: Antonio Ahel/ATAImages

Kako su domaći mediji ovih dana prenosili, Koraimin boravak u Srbiji produkciju će navodno koštati 30.000 evra, a detalji oko njenog pojavljivanja u seriji “Igra sudbine” i dalje se čuvaju u tajnosti.

Prethodna poseta čuvene Kasandre odigrala se 1997. godine, kada je osim Beograda, posetila i Novi Sad i Niš. U Srbiju je stigla sa suprugom i sinom u pratnji kolege Henrija Sota. Tada se upoznala i sa Šabanom Bajramovićem koji je otpevao čuvenu pesmu “Kasandra, Kasandra”, organizovan je i izbor za njenu dvojnicu, a čitava zemlja s pažnjom je ispratila njen dolazak.

Tih strašnih devedesetih, u vreme rata i hiperinflacije, Kasandra je za srpski narod bila beg od stvarnosti i problema svakodnevice. Serija se pratila u svakom domu, a ljudi su toliko bili zaluđeni njenim likom da su stanovnici sela Kučevo čak pisali peticiju da Kasandra (imaginarni lik iz serije) bude oslobođena optužbi za ubistvo. Peticiju sa oko 200 potpisa poslali su predsedniku Venecuele, tražeći od njega da odmah oslobodi nedužnu Kasandru.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Coraima Torres (@lacoraima)

Koracima Alehandra Tores Dijaz rođena je 1973. godine u Valensiji, Venecuela. Glumačku karijeru započela je krajem osamdesetih ulogama u sapunicama “Gardenija” i “Alondra”, a onda ju je “Kasandra” proslavila i van granica Venecuele.

Tokom devedesetih je širom sveta vladala pomama za sapunicama. Melodramatične latinoameričke fikcije, sa preuveličanim i srceparajućim ljubavnim pričama, uz stari san – od trnja do zvezda, postale su globalni fenomen, a Kasandra je na našim prostorima bila začetnica toga.

Serija je emitovana i u Sjedinjenim Američkim Državama, Rumuniji, Grčkoj, Italiji i Rusiji, preciznije u više od 100 zemalja sveta.

Nakon “Kasandre”, Koraima Tores se vratila u Kolumbiju, a pojavila se i u brojnim peruanskim i argentinskim produkcijama.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Coraima Torres (@lacoraima)


U Kolumbiji je nastupila u glavnoj ulozi u seriji “Snovi i ogledala”, gde je na snimanju upoznala glumca Nikolasa Montera sa kojim se venčala 1996. Imaju sina Manuela Nikolasa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari