Na Svetski dan muzike, 21. juna, Mikser i Mascom predstavljaju kompilaciju autorskih pesama pobedničkih bendova konkursa „Soundtruck“. Na kompilaciji se nalazi 14 pesama bendova koji su nastupili na nedavno završenom Mikser festivalu, a koji su odabrani u konkurenciji od 92 regionalna sastava.

Promociju će pratiti nastup beogradskih bendova zastupljenih na kompilaciji: Auf Wiedersehen, Sinestezija, Enormna Blajsna, Quartetbuzz i Gnjile. Svirka počinje u 21 čas u Mikser hausu (Karađorđeva 46), a ulaz je slobodan.

Na kompilaciji je 14 pesama koje su bendovi izveli na dve bine tokom festivala – u Mikser hausu i na „Converse Get Dirty“ bini. Publika će na ovom izdanju moći da čuje pesme bendova iz Srbije: Auf Wiedersehen – „Grad“, Sinestezija – „Pohvali noć“, Gnjile – „Kinaski“, Enromna Blajsna – „Sami“, Greenfingers – „Confort“, Quarterbuzz – „Just to fool“, Freaky Fight For Freedom – „Street“, Dot the Eye – „Who are you“, Itch – „Ayahuasca“, Plišani Mališan – „Split“; Hrvatske: EkeBuba – „Iz lošeg u gore“; Slovenije: Supersunset – „To the city“; Mađarske: The Immigrants – „Smiles around midnight“ i Bugarske: WOPS – „Stuck“. Ovaj projekat je samo jedan od planiranih koraka usmerenih na promociju mladih, talentovanih muzičara sa ovih prostora i tendencije Miksera i Mascoma da profilišu novu, kvalitetnu muzičku scenu. Pobednički bend konkursa Soundtruck – Auf Wiedersehen, očekuje kompletna produkcija i promocija albuma u izdanju kuće Mascom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari