Ovogodišnji muzički program nove dvorane Apolo počinje koncertom „Džangl je masivan!“, kada će nastupiti General Levy (UK), Rahmanee i Sajsi MC. Ovaj koncert zakazan je za petak, 17. januar, sa početkom u 21 čas.


General Levy je veteran britanske urbane muzičke scene. Rođen kao Paul Levy u Londonu 1971. godine, Levy je odrastao u turbulentnom društvu Harlesdena i Wembleya, okružen različitim uticajima Zapadne Indije, Evrope, Azije i Afrike. Bio je inspirisan svojim starijim bratom Winstonom Irieem, koji je imao veliku kolekciju ploča, od ska do rock steady, od calypso do soul muzike, ali i hip-hop i reggae muzike, što je Levy-ju bilo odlično polazište. Od 1981. godine Levy počinje da sakuplja sound system, dancehall trake iz Jamajke i Velike Britanije, a inspiraciju za svoje pesme pronalazi u atmosferi živih seansi sa kaseta. U dvanaestoj godini Levy je počeo da piše stihove, a u četrnaestoj je već imao svoj sound-system, kojeg je oformio sa prijateljima, pod nazivom „Third Dimension“. Bio je to tek prvi od mnogih sound-systema sa kojima je Levy sarađivao. Svoj prvi album, izdat 1992. godine za Gussie P-ja, pod nazivom „Double Trouble“, snimio je u saradnji sa jamajkanskim superstarom Capletonom, što je potvrdilo Levy-jevo stupanje na internacionalnu reggae scenu. Kasnije je sarađivao sa raznim britanskim etiketama, kao i sa različitim producentima, kao što su Sly & Robbie i Sting International, Shaggy, Steelie & Cleevie, Artful Dodger, Jetstar, Ajang, Joe Grind, Gussie P, Stingray, Heartical Records, itd. Levy ostaje „Lionheart“ artist, boreći se sa usponima i padovima muzičkog biznisa.

DJ Rahmanee se upušta u drum&bass vode 1999. godine u malom, ali kultnom beogradskom klubu „Dolar“, gde je radeći sledeće četiri godine izbrusio DJ veštine. Od tada do danas radio je kao rezident DJ u svim većim klubovima u Beogradu i bio podrška skoro svim globalnim drum&bass izvođačima koji su gostovali u Srbiji poput: DJ Hype, LTJ Bukem, DJ Marky, Grooverider, EZ Rollers, Bad Company, Drumsound, Pendulum, Shy FX, Benny Page, Goldie, Roni Size…

Cena ulaznica za ovaj događaj je 300 dinara u pretprodaji, 500 na dan programa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari