Svetska pop legenda Piter Gabrijel, nekadašnji član benda Genesis, nastupiće u Kombank areni 5. oktobra. Organizator koncerta, svetska produkcija Live Nation, premestila je njegov prethodno zakazani nastup u Zagrebu za Beograd. Razlozi premeštanja koncerta još uvek nisu poznati.


Nakon nedavnog objavljivanja reizdanja albuma „So“, hvaljenog od publike i kritike, kao i nakon uspešnih nastupa po Severnoj Americi, Piter Gabrijel spreman je da turneju „Back To Front“ donese i u Evropu. Gabrijel će u Kombank areni nastupiti sa originalnom postavkom svog „So“ benda, daće presek najboljih delova svoje karijere kao i izvesti sve pesme sa albuma „So“.

Objavljen 1986. godine „So“ je postao jedan od albuma koji je obeležio muzičku eru i osvojio niz međunarodnih priznanja. Samo u SAD-u album je prodat u pet miliona primeraka i doneo veliki hit „Sledgehammer“, koji je i dan-danas najizvođeniji video u istoriji emitovanja MTV programa. Samo godinu dana pre toga, kada je Piter u februaru 1985. godine počeo da radi na ovom albumu, petom u njegovoj karijeri, nije ni slutio koliki će eksplozivan i trajan uticaj ostaviti na pop muziku. Album „So“ obiluje hitovima kao što su „In Your Eyes“, pesme koja je obeležila film Cameron Crowea „Say Anything“, nezaboravan duet sa Kate Bush „Don’t Give Up“ kao i saradnjom sa nizom uglednih muzičara kao što su Lori Anderson, Stjuart Kopeland, Džiim Ker i Nil Rodžers.

Jubilej, 25 godina od izdanja albuma „So“, pruža mogućnost publici da istraži kako je album nastao, životne priče koje se kriju iza svake pesme, uvidi kako su pesme sa godinama sazrevale i evoluirale, a sve to u izvanrednom nastupu uživo.

Ulaznice za Gabrijelov koncert u Kombank areni biće u prodaji od danas po cenama od 3.500 do 5.500 dinara i mogu se naći na svim prodajnim mestima CS Eventima kao i na blagajnama: Kombank arene, Bilet centra Beograda, Doma omladine, „Ušće“ šoping centra i putem sajtova: www.kombankarena.com i www.eventim.rs.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari