Mladi, talentovani, zabavni i jedinstveni duo 2Cellos, koji čine violončelisti Luka Šulić i Stjepan Hauser, posle brojnih nastupa širom sveta, održaće koncert i u Beogradu, danas od 20 časova u Sava centru. Popularni čelisti stigli su juče u Beograd i bili gosti Fakulteta muzičke umetnosti u Beogradu.

2Cellos su sa zadovoljstvom prihvatili predlog da na našoj Muzičkoj akademiji organizuju radionicu za sve zainteresovane studente kako bi im preneli svoje bogato iskustvo sa svetskih pozornica i u radu sa svetskim zvezdama kao što su Elton Džon (Elton John), pijanista Lang Lang, gitarista Stiv Vaj (Steve Vai), Cukero (Zucchero) i mnogi drugi.

Muzičari su na konferenciji za novinare, koja je bila organizovana u okviru radionice, izjavili da će nastup u Sava centru započeti s klasičnom muzikom.

– Atmosfera će se polako zagrevati od klasične do brže, popularnije muzike, tako da će mlađa publika morati malo da se strpi. U jednom delu koncerta, nastupićemo sa našim prijateljem, bubnjarem Dušanom Krancom – rekli su čelisti. Gost koncerta će biti i Stefan Milenković, a na pitanje novinara zbog čega su baš Stefana Milenkovića pozvali da bude gost koncerta i šta misle o njegovom radu, Luka Šulić je rekao da im je mladi violinista bio idol od detinjstva, zapravo tokom čitavog odrastanja.

– Mislimo da je dobra ideja da se spojimo u drugačijem izdanju. Stefan Milenković takođe svira žičani instrument, svirao je i električnu violinu, a znamo da voli da eksperimentiše, baš kao i mi – dodao je Stjepan Hauser. Ove mlade i ambiciozne muzičare, koji, kako kažu, od detinjstva vežbaju po ceo dan, pored novog albuma u 2013. godini očekuje i veliki broj nastupa po Evropi i Americi. Na svoje prethodne nastupe na velikim svetskim scenama sa poznatim muzičarima veoma su ponosni.

– Čast nam je što smo svirali sa Eltonom Džonom, to je bilo iskustvo za ceo život – rekli su muzičari, dodavši da im je koncert sa Pepersima bila „jedna od najluđih večeri u životu“, jer su improvizovali, a „hemija između njih je bila jako snažna“. Iako veoma vole da improvizuju, da se igraju koristeći različite pedale i iako ih inspirišu raznovrsni efekti, Luka Šulić i Stjepan Hauser kažu da više od električnog zvuka vole „zvuk ruke na čelu“. Sada već svetski popularni čelisti počeli su „od želje za drugačijim izrazom“, a sada su već ponosni što uspeli da se razviju „dalje od Jutjub senzacije“. I posle brojnih nastupa i saradnji sa poznatim muzičarima, imaju još mnogo planova i neostvarenih želja.

– Voleli bismo da nastupimo sa Stingom. Mislim da bi se njegov glas savršeno uklopio sa čelom – dodao je Stjepan Hauser.

Ulaznice za koncert koštaju 1.500, 2.200, 2.500, 2.800 i 3.300 dinara.

Singl sa novog albuma sa Stivom Vajom

Nedavno je objavljen najnoviji video 2Cellos, koji su zajedno sa Stivom Vajom, koji je nastupao 30. oktobra u Kombank areni, snimili za pesmu „Highway 2 Hell“. Ovo je prvi singl sa najnovijeg albuma mladih violončelista Stjepana Hausera i Luke Šulića „IN2ITION“, koji će biti objavljen u januaru 2013. godine. Atraktivan nastup i odlična uvežbanost hrvatskog dua dostigla je meteorski uspeh i veliku popularnost, nakon što su na Jutjub postavili svoje izvođenje pesme „Smooth Criminal“ Majkla Džeksona. Za samo nekoliko nedelja video je postao senzacija na internetu sa preko pet miliona pregleda i doneo im je potpisivanje ugovora sa izdavačkom kompanijom Sony Masterworks, ali i poziv Eltona Džona da mu se pridruže na svetskoj turneji. D. J.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari