Koncert Sare Renar u Kontakt galeriji SKC-a Kragujevac 1Foto: Promo

 

U nedelju, 8. oktobra u Kontakt galeriji SKC-a održaće se koncert Sare Renar. Početak koncerta je u 21 sat.

Posle šest godina, Sara Renar se vraća na scenu SKC-a i sada sa svojim bendom obeležava deset godina muzičke karijere nizom koncerata na Balkanu i eksplozivnim festivalskim nastupima koji se opisuju kao electro-punk party.

Sara Renar je autorka pet diskografskih izdanja na kojima potpisuje muziku i tekst. Njeno stvaralaštvo je naišlo na široko priznanje – album „Djeca” je nominovan za Porin 2014. godine, a za EP „Jesen” je osvojila Porin za najbolje vokalno izvođenje. Album „Tišina” je nominovan za album godine i najbolji alternativni album i dobio je nominaciju za evropski album godine od strane IMPALA-e.

Njen najnoviji studijski album „Šuti i pjevaj” iz 2021. godine je dobio jednoglasne pohvale kritičara i smatra se njenim najboljim i najzrelijim radom do sada.

U proteklih deset godina, Sara Renar je održala gotovo hiljadu koncerata širom Evrope i regiona, nastupajući na najvažnijim regionalnim festivalima i koncertnim prostorima.

Osim sopstvene autorske muzike, komponuje i izvodi muziku za pozorište, sarađuje sa svetski priznatim DJ-evima, književnicima i pesnicima i radi na projektima u oblasti multimedije.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari