U Omladinskom centru CK13 u Novom Sadu očekuje nas bogat koncertni vikend tokom kojeg će nastupiti čak šest bendova. U petak, 10. aprila, od 21.30 kreće veče pod nazivom Spirit of Studio 11 u CK13, a nastupiće subotički bendovi iz Studija 11: Ana Never, Nebo je crveno, Bombshelter Experiment i The Valley iz subotičkog Studija 11. Dan kasnije, u subotu, 11. aprila, od 22 sata sviraće austrijski bend Valina i grupa Gerecki iz Novog Sada.

Ana Never jedan je od bitnijih post-rock bendova iz ovog dela Evrope, upravo iz Subotice. Bend čiji je istoimeni album „Ana Never“ iz 2006. odjeknuo na svetskoj post-rock sceni, a drugi album „Small Years“ (2013) proglašen te godine za jedan od najboljih svetskih post-rock albuma. Nebo je crveno je alt-rock, post-hardcore, oldschool-emo subotički trio. Haotičan i melanholičan zvuk i emotivni, intimni tekstovi na srpskom jeziku, ritmovi i rifovi koji čine da pesme Neba dobiju na specifičnosti i autentičnosti prostora i vremena u kojem su stvorene. Bombshelter Experiment (reggae, psychedelic dub) subotičke su mlade nade, talentovani momci sa „osećajem za filing“. The Valley sviraju čist i prost oldschool hardcore bez filozofiranja – čista energija, rifovi i oldschool hardcore punk ritam. Ulaz je 250 dinara.

Valina je DIY indie/post hardcore bend iz Linca, Austrija. Do sada su izdali četiri albuma na Trost Records, čiji suosnivač je i bend Valina. Albume im snima značajno ime na čikaškoj sceni – Steve Albini. Iza sebe imaju preko 200 koncerata širom Evrope, Amerike i Rusije. Njihova muzika im jasnu strukturu sa odsečnim noise gitarama i pulsirajućim bubnjevima.

Gerecki je novosadski power trio koji čine Dimitrije Jakovljević, Srđan Bjedov i Ozren Lazić. Bendovi Tizzies, Hton, Attic Groove Project, Razabri su bili ili još uvek jesu prethodna polja muzičkog delovanja, uz solo rad i nastupe. U okviru Gereckog ovaj trojac stvara muziku koja sublimira različite uticaje i senzibilitete koje baštine iz dosadašnjeg rada i iskustva. U osnovi rock sa primesama estetike 70-ih, jazza i punka, njihova muzika se kreće između slatkastog kiča i čistokrvnog rock'n'rolla. Zajedno rade četiri meseca. Ovo je njihov prvi nastup na kom će predstaviti deo materijala sa dolazećeg long-plej albuma. Cena ulaznice je 250 dinara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari