konkurs pzeFoto: Antonio Ahel/ATAImages

Konkurs za izbor pesme koja će predstavljati Srbiju na narednoj Evroviziji produžen je do 10. novembra ove godine.

RTS je objavio da je konkurs za srpskog predstavnika, koji je raspisan 18. jula, produžen do 10. novembra.

Od prijava koje stignu na raspisani konkurs, Selekciona komisija RTS-a izabraće kompozicije rukovodeći se isključivo njihovim umetničkim kvalitetom. Ukoliko nijedna kompozicija ne bude ispunjavala potreban muzički kvalitet, RTS ima pravo samostalno da izabere kompoziciju.

Izbor kompozicije koja će predstavljati Srbiju i RTS na takmičenju „Pesma Evrovizije 2025“ obaviće stručni žiri sastavljen od eminentnih muzičkih i medijskih stvaralaca i publika na festivalu „Pesma za Evroviziju 2025“, po evrovizijskom principu 50% – 50%.

Kompozicija koja na festivalu „Pesma za Evroviziju 2025“ bude imala najveći broj glasova po odluci stručnog žirija i publike biće predstavnik Srbije i RTS-a na takmičenju „Pesma Evrovizije 2025“.

Postupak izbora kompozicije koja će predstavljati Srbiju u Švajcarskoj 2025. godine definisan je Pravilnikom, dok su uslovi za učešće u izboru za nacionalnog predstavnika o uslovima navedeni u Konkursu.

Prijave na konkurs sa radovima dostavljaju se na OVDE u okviru podsajta Evrosong na Internet portalu RTS-a – www.rts.rs.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari