Konstraktu nije dočekao niko iz ambasade Srbije u Italiji: Nesvakidašnji presedan u vezi sa srpskim predstavnikom na Pesmi Evrovizije

Ostavite komentar


  1. Kako moze rodjaka ministra da bude ambasador? Zar to nije zabranjeno zakonom o sukobu interesa?

  2. Nema se vremena, ne znate koliko se radi na zapadu da bi se prezivelo

  3. Ako pobedi, biće „diplomate“ (čitaj uhlebljeni primitivci) u prvom redu za slikanje.

  4. Koliko mi je poznato, Goran Aleksic, je ambasador Srbije u Italiji.Cudi me propust, Goran Aleksic, jedan od retkih, obrazovan, zna protokol.

  5. зашто би амбасадор требао да сачекује и прати певаче? Па не иду у државну посету, него на него такмичење. Не дочекују увек би спортисте, па шта?

  6. Ambasador radi dugo u MSP, ali je vrlo skromnih potencijala. Iako ima vec 62 godine, jedina stavka u biografiji mu je bila i ostala da mu je Jovanka Budisavljavic tetka (rodjena sestra majke), inace cetvrta supruga J. Broza. Tako se i zaposlio u diplomatiji, a ne na tamo nekim konkursima. I njegov tata je takodje bio u diplomatiji i takodje ga je zaposlila Jovanka.
    Dodatno se proslavio po tome sto je zasnovao brak sa ukrajinskom drzavljankom, dok je bio na sluzbi kao ambasador Srbije u Ukrajini! To je bilo i ostalo izricito zabranjeno, ali eto njemu se moze….

  7. Zašto bi je dočekali kad oni i nisu tamo zbog Srbije nego zbog sebe i svojih drugara ili vidimo rođaka koji su ih tamo i postavili.

  8. Kad pročitaš tekst onda malo sedi i razmisli! Niko ne kaže da ambasador treba i mora da to radi, ali se u tekstu lepo kaže da je presedan i da su to uvek radili.

  9. dobro ti je ovo „zakonom zabranjeno“…
    Pa Aleksic je zaposlen bez konkursa, kao nekad i njegov tata. Zaposlila obojicu Jovanka Broz, tetka, rodjena sestra Goranove majke

  10. Pa u kom ste fazonu, kakvi bre doceci na aerodromu, pa nisu oni zato tamo otisli na plate od 3500-5500 evra…..
    Ionako ih je u visku, ne znaju sta da rade sa sobom, smaraju se, samo jos im aerodrom fali….

  11. Naravno da neko iz nase ambasade ili konzulata, pri vrhu, treba da doceka naseg predstavnika za Evroviziju. Nije ona otisla samostalno na neki opskurni festival vec predstavlja svoju zemlju na najvecem Evro festivalu. Ali Srbija je opskurna zemlja, tako da je to taman slika i prilika naprednog delovanja. Da je Lukas, mucav, polupismen otisao, kako je neko ovde primetio, da, bio bih docekan. Odvratan smo narod, preziremo intelektualno, urbano, moderno, a nije ni cudo kad nam Slobina garnitura ispira mozak vec 30 i kusur godina. Svakako sramotno.

  12. Pa kad Konstrakta nije ni član SNS-a, njenu muziku ne slušaju Njegova deca (previše je intektualna za njih) a ni Konstrakta nije ni jednom „zahvalila našem Veelikom Prdsedniku koji je omogućio njen uspeh, živeo Vučić, živela srbija“…

  13. Čitam komentare, i po milioniti put, shvatam zašto nam je tako, kako nam je.

  14. Ambadador nece na aerodrom, ali ce da se obuce svecano i sa suprugom Ukrajinkom na 2 veceri takmicenja. I prijema. I koktela…..

  15. Ministru je u MSP zaposlena i supruga.
    Njegov pomocnik za bilateralu Vladimir Maric takodje zaposlio suprugu kao diplomatu

  16. Pa i Novak Djoković nije mogao da nazove ambasadora u Australiji. NEMA ga.
    Ili ga nema , ili se NE meša u svoj posao.

  17. Kad postavite takav naslov, to znači da ništa ne znate o životu u Italiji. Tačka!

  18. Sramota da niko iz naše ambasade u Italiji nije izašao da dočeka Konstraktu. Sutradan kad pobedi najbolje da dati i ne dolaze da bi joj čestitali. Tad joj neće trebati. Snaćiće se i sama.

  19. Vazno da plata ide, radio ne radio, njima uvek svira radio i moze im se kako hoce. Birali ste, gledajte, kumove, sestrice i svu ostalu rodbinsku svitu pozaposljavali. Njima je kao u socializmu, a vama serviraju pricu o kapitalizmu, sposobnostima i snalazljivosti. I svi imaju knjizice, pa im Konstrakta mozda smeta?

  20. Srbija ima u Italiji:
    1) ambasadu u Rimu, petnaestak zaposlenih
    2) generalni konzulat u Milanu, desetak ljudi
    3) generalni konzulat u Trstu, 7-8
    4) ambasadu pri Vatikanu (ambasador prof. dr Sima Avramovic), 4-5 zaposlenih

    Svi su bili zauzeti odbranom Srbije.
    (Italija je medju prvima priznala Kosovo kao nezavisnu i suverenu drzavu, i imaju ambasadu u Pristini)

  21. Acu Lukasa bi dočekali sa tacnom… Inače naša ambasada u Italiji je smejurija, bio prošle godine da podignem pasoš, 5 sati im trebalo.

  22. Ako pobedi, biće „diplomate“ (čitaj uhlebljeni primitivci) u prvom redu za slikanje

  23. Zet Jorgovankin, najstarije njene cerke muz, je u nasoj ambasadi u Italiji.

  24. E pa stvarno, sta reci …. Da sam znala isla bih ja sa porodicom da ih sacekam . Nisam sarkasticna!!! Nekako mi bude zao , u svoj nasoj nemastini , jos smo i neuki , bezdusni , da ne kazem sitne duse. Gde se dede patriotizam , kultura , ljubav prema svom narodu , postovanje , gradjanska i moralma duznost….. pojeli neprijatelji????

  25. Taj konzulat su sve sami strucnjaci, iskusne diplomate kalibra Selakoviceva rodjaka, Jorgovankin zet… Krem de la krem… Ne moze bolje?

  26. Nisu valjda uspeli da sidju sa previsokih piedistala. Izgleda da su im se poljljali pa se grcevito stegli da ne popadaju.

Ostavite komentar


Scena

Naslovna strana

Naslovna strana za 18. septembar 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Nataša Miljković, TV novinarka

Danas čitam od samog početka. Pomagao mi je u emisijama koje sam radila, ali i u životu u Srbiji mi je pomagao.