Tek što su se ponovo okupili pre nešto više od četiri meseca članovi grupe Faith No More već su odlučili da se ponovo raziđu. Poslednji koncert održaće 5. decembra u Santijagu, glavnom gradu Čilea. Razlozi za novi raspad benda navodno leže u tome što se planovi za rad na novom albumu nisu poklopili sa idejama svih članova.

– Mislim da je snimanje albuma bila odlična ideja. Balans unutar grupe bio je odličan jer dobro poznajemo jedni druge. Stvari su se međutim ipak iskomplikovale i ispalo je vrlo čudno tek tako se vratiti i svirati posle pauze od deset godina. Mislili smo da ćemo proživeti nešto što nam je bilo zajedničko, što smo doživljavali na ranijim koncertima… Kako te energije ipak nije bilo, na kraju smo odlučili da je pametnije da se raziđemo – izjavio je klavijaturista američke grupe Rodi Botum.

Faith No More su još pre 29 godina osnovali basista Bili Guld i bubnjar Majk Bordin, klavijaturista Vejd Vorington i pevač Majk Moris. Sve do 1983. bend je je konstantno menjao pevače, a pre nego što se na tom mestu ustalio Čak Mozli (kasnije ga nasledio Majk Paton) pevačica Faith No More bila je i Kortni Lov. Grupa se 1998. godine sporazumno raspala objasnivši da članovi ne mogu da usklade solo projekte i rad u bendu. Prvo kratkotrajno okupljanje usledilo je prošle godine kada su održali tek nekoliko koncerata po festivalima. Zatim su u aprilu odlučili da započnu veliku „The Second Coming Tour“ (Druga povratnička turneja) u okviru koje su ovog leta svirali i na Egzit festivalu u Novom Sadu. Pored izuzetno energične svirke taj nastup ostaće ovdašnjoj publici u pamćenju i po tome što je pevač Majk Paton uz zvuke stare srpske pesme „Ajde Jano“ nasumice izabrao devojku iz publike od koje je tražio da mu pokaže kako se igra kolo.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari