Manifestacija Ritam Evrope, koju novosadski Studentski kulturni centar organizuje već šestu godinu zaredom povodom Dana pobede nad fašizmom i Dana evropskih integracija, biće održana 8. i 9. maja u Fabrici i na Trgu slobode, rečeno je na jučerašnjoj konferenciji za novinare, održanoj u zgradi Vlade Vojvodine.


Kako je najavio direktor SKCNS Zdravko Vulin, prvi dan manifestacije rezervisan je za koncert malih bendova u Fabrici, gde će, od 21 sat nastupiti nemački sastav Scheisse Minnelli, holandski Citizens Patrol, Diverzija iz Hrvatske, te domaći bend Granje. Glavni deo programa biće održan u sredu, 9. maja, na centralnom gradskom trgu, počev od 20 sati. Koncert otvara beogradska Zemlja gruva, nakon kojih će nastupiti grupa Letu štuke iz Sarajeva, a najveća atrakcija se, verovatno, očekuje od nastupa kultnog slovenačkog sastava Laibach.

– Zadovoljstvo je što smo za ovih šest godina definisali jednu festivalsku platformu i potvrdili je kao trajnu. U početku je bilo poteškoća u organizovanju, ali smo uspevali sve da ih prevaziđemo, iako je potencijal ovog festivala sigurno još veći od onoga kako danas izgleda. Već dobijamo dosta poziva od drugih gradova i drugih festivala, što nam taj potencijal i potvrđuje i što potvrđuje činjenicu da svaka kvalitetna lokalna vrednost može da stoji ravnopravno sa bilo kojom svetskom vrednošću – rekao je Vulin.

Tokom glavne večeri, organizatori očekuju 10.000 posetilaca, što je, kako kažu, bio prosek prethodnih godina. Ulaz na sve programe Ritma Evrope je besplatan.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari