Lajv nastupom kosmički pop duo Tihi Talas vodi vas u “Sobu Snova” 1Foto: Promo

Kosmički pop duo Tihi Talas koncertom najavljuje svoj prvi album „Soba Snova“ čije će pesme premijerno predstaviti publici 30. novembra u KC gradu, a dan posle svirke, 1. decembra album izlazi na YouTube kanalu Diskografske kuće Više manje zauvijek.

Sastav je pre toga objavio debitanski EP „Mikrokosmosi“, u februaru ove godine, a u “Sobu Snova” Tijana Bekčić (klavijatura) i Teodora Tasić (vokal) vode slušaoce uz pojačanje – Darja Cvetković na gitari, Alex Vujić Ohlsen na bas gitari i Damjan Aleksić na bubnjevima.

Devojke  žive i stvaraju u Beogradu, Tijana studira dizajn zvuka, svira klavir i komponuje, a Teodora peva i piše pesme.

– Nakon slučajnog poznanstva leta 2021. shvatile smo da nam se energije i muzički afiniteti poklapaju i da treba da sviramo zajedno. Prvi EP smo izdale u februaru ove godine, a nosi naziv po prvoj Teodorinoj pesmi, nastaloj na mobilnom telefonu – „Mikrokosmosi“. Za nju je tekst pisao Teodorin drug, Miljan Janićijević, a pesme su nastajale u Tijaninom improvizovanom kućnom studiju, tamo su i snimane – kaže duo za Danas.

Prema njihovim rečima, prvi album je bio u planu još pre izlaska EP-a, i sada je gotov, a naziv ,,Soba snova“ je dobio pre nego što je nastao, inspirisan Tijaninim improvizovanim kućnim studiom, koji je za njih dve postao upravo to – mesto za sanjarenje i stvaranje, soba snova.

Album ima devet pesama, na kojima se nalazi i dva singla – Jul i Mesec, koje će publika imati prilike da čuje užvio u KC Gradu, a devoke iz dua dodaju da će pre i nakon svirke benda Tihi talas sanjivu muziku puštati njihova draga Tamarama.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari