Legendarni folk-rock-pop trubadur Donovan nastupiće u Kombank areni 5. juna. U svojoj 47 godina dugoj karijeri, imao je brojne hitove kao što su „Mellow Yellow“, „Sunshine Superman“, „Epistle To Dippy“, „There Is A Mountain“, „Wear Your Love Like Heaven“, „Hurdy Gurdy Man“, „Jennifer Juniper“, „Lalena“, „Atlantis“ i „Riki Tiki Tavi“.

Donovan je jedan od retkih umetnika koji su sarađivali sa Bitlsima na radu na njihovim pesmama – za pesmu „Yellow Submarine“ pisao je tekst i snimio prateće vokale. Takođe, pridružio se Bitlsima na snimanju „A Day in the Life“ u Abbey Road Studios, orkestarskoj verziji pesme Lenona – Makartnija koja zatvara album „Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band“. Donovan je imao veliki uticaj na gitarske stilove Pola Makartnija, Džona Lenona i Džordža Harisona. Tokom svoje karijere radio je sa slavnim muzičarima kao što su Bob Dilan, Džimi Pejdž (Led Zeppelin), Pit Siger, Džoan Baez i Brajan Džons (Rolling Stones).

Do sada je objavio 25 albuma. Poslednjih pet godina, Dr. Donovan Leitch objavio je: album „Beat Cafe“, box set „Try for the Sun: The Journey of Donovan“, autobiografiju „The Hurdy Gurdy Man“. Svoje interesovanje za meditaciju, dugo četrdeset godina, pretočio je u saradnju sa režiserom Dejvidom Linčom i razvijanju „David Lynch Foundation for Consciousness-Based Education and World Peace“. U „Rock and Roll Hall of Fame“ primljen je 2012. godine. Ulaznice po cenama od 2.000, 2.300, 2.500 i 3.000 dinara u prodaji su od petka, 12. aprila, na svim prodajnim mestima CS Eventima kao i na blagajnama: Kombank arene, Bilet centra Beograd, Doma omladine i Ušće šoping centra i preko sajtova www.kombankarena.com i www.eventim.rs.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari