Legendarni muzičar Mick Harvey dolazi u Beograd 1Foto: Mick Harvey privatna arhiva

Mick Harvey, miltiinstrumentalista, kompozitor i producent koga ne treba previše predstavljati, jedan od najsvestranijih muzičara sveta, sa grupom muzički izvrsnih kolega dolaži u Beograd da održi koncert 13. maja, u Kulturnom centru Grad.

Kod njega na koncertu gostuju: J.P. Shilo, Amanda Acevedo i Sometimes With Others, a organizator koncerta je Bad Music For Bad People.

„U karijeri dužoj od četrdeset godina, osnivao je i bendove naštimovane za vrhunske nastupe uživo poput The Birthday Party i one koji su blistali u studiju – The Bad Seeds; svirao je i sa zvezdama kao što su PJ Harvey i bio deo nekonvencionalnih trubadurskih art družina – Crime and the City Solution; upuštao se u najrazličitije žanrovske vode od post panka – The Boys Next Door, do ironične šansone snimivši čak četiri albuma prepeva zaostavštine Sergea Geinsbourga i u svima je plivao sa istom lakoćom“, ukazano je u najavi koncerta i dodato da su se „baš zato u njegovoj blizini uvek vrzmali vrhunski izvođači i umetnici, čak i kada se posvetio solo karijeri, od Texa Perkinsa, Rowlanda S. Howarda, Blixe Bargelda, Alexandera Hackea, Simona Bonneyja, Anite Lane, Lydiae Lunch, Brigitte Bardot, Wima Wendersa, Roberta Forstera i mnogih drugih…

Solista Mick Harvey ni na ovogodišnju turneju ne ide sam, dodaje se u najavi. Naime, u fokusu turneje je album dueta sa meksičkom pevačicom Amandom Acevedo koji treba da se pojavi tokom godine, a očekuje se i osvrt na najsjajnije momente karijere.

– Na ovoj ploči se može čuti i vokal J.P. Shiloa (Hungry Ghosts/Rowland S. Howard/The Blackeyed Susans) kome je to već šesto gostovanje na nekom LP-ju Micka Harveya i on je prvi od više muzičara koji će mu biti u pratnji na beogradskom koncertu i koji će u drugom delu večeri predstaviti svoj rad. Sa njima dolazi pomenuta meksička pevačica Amanda Acevedo, a na ovom putešestviju pridružiće im se i berlinski rock/drone jazz/blues minimalisti Sometimes With Others, grupa Kristofa Hahna iz Swans i Pere Ubu, koji će otvarati svako veče na turneji pod nazivom „The Invisible Blue Unicorns“ – najavljeno je.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari