Lejdi Gaga (25) ponovo je bila glavna na dodeli MTV Evropskih muzičkih nagrada, održanih u Belfastu, pošto je osvojila četiri nagrade – za jednu više nego 2010. godine kada je imala tri trofeja. Ova njujorčanka je dobila priznanja kao najbolja pevačica, za najbolju pesmu i video (za hit singl „Born This Way“) i fanovsku nagradu. Inače, Gaga je ove godine imala i najviše nominacija – šest.


„Znala sam da je ovo posebna pesma kada sam je napisala. To je najvažnija pesma koju sam napisala. Volim vas do kraja monstrumčići“, rekla je Gaga, sva u suzama u Odisej areni, kada je dobijala nagradu za najbolju pesmu, koristeći izraz „monstrumčići“ kojeg inače koristi da opiše svoje fanove.

Dosta pažnje privukao je 17-godišnji Džastin Biber, sa dve nagrade (najbolji pop izvođač i pevač), pogotovu zbog optužbi od strane jedne Amerikanke da joj je napravio dete kada je još bio 16-godišnjak.

„Ima dosta gluposti koje se pričaju o meni, ali sam se provukao kroz to“, rekao je Biber prilikom dobijanja druge nagrade. Njegova devojka Selena Gomez, glumica i pevačica, bila je domaćin dodele MTV nagrada, a tokom večeri promenila je osam kostima.

Sa dve nagrade završili su i rokeri iz Los Anđelesa – Thirty Seconds to Mars (najbolji alternativni sastav i svetski izvođači) kao i Bruno Mars (novi izvođač i „probojni“ izvođač). Ostali dobitnici su Keti Peri (živi nastup), Eminem (hip-hop izvođač kao i 2010. godine), Linkin Park (rok sastav), Queen (globalna ikona). „Mi smo bili tu kada je MTV rođen“, prokomentarisao je Brajan Mej, koji je sa Rodžerom Tejlorom bio predstavnik čuvene grupe na dodeli priznanja. Preko 150 miliona MTV gledalaca je odlučilo o dobitnicima dodeljenih nagrada u većini kategorija. MTV evropske nagrade su ustanovljene 1994. godine, a njom uglavnom dominiraju izvođači iz Amerike.

Za Adel samo „lokalna nagrada“

Iako je Adel bila nominovana sa „Rolling In The Deep“ u kategoriji najbolje pesme za MTV evropske nagrade (izgubila od Lejdi Gage), video za istu pesmu (bolja Lejdi Gaga), kao i za najbolju pevačicu (ponovo bila bolja Gaga), na kraju se morala zadovoljiti samo lokalnom nagradom – najbolji izvođač iz Velike Britanije iz Irske (gde su joj konkurenti bili Coldplay, Florence & The Machine, Džesi Džej i Kasabian), dok je u konkurenciji najboljeg svetskog izvođača pobednik Bigbang.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari