Internet je skoro potpuno zagospodario šou biznisom te su na kraju ove godine klasične top liste „dopunjene“ listama najboljih, najprisutnijih i najslušanijh na internetu. Nije malo muzičkih stručnjaka koji smatraju da su čak ove liste najboljih merodavnije od onih standardnih.

Tako se pokojni Majkl Džekson i Patrik Svejzi nalaze na vrhu liste zvezda o kojima se ove godine na internetu pisalo najpozitivnije. Na listi omiljenih su i Opra Vinfri, Telor Svift, Bijonse, Anđelina Džoli, Džej-Zi, Robert Patinson, Bred Put i Sajmon Kauel. Na drugoj listi, na kojoj su rangirane slavne osobe o kojima se piše negativno, na samom vrhu našao se Kris Braun, bivši dečko pevačice Rijane. Vicešampioni na listi negativaca su Džon i Kejt Goselin, zvezde američkog rijaliti-šoua, a slede reper Kanje Vest, problematične Lindzi Lohan, Ejmi Vajnhaus i Paris Hilton, ali i Tajger Vuds, koji je srozao imidž u javnosti svojim brojnim bračnim izletima.

Američka pop pevačica Lejdi Gaga proglašena je za izvođača koji je 2009. godine bio najslušaniji na internetu. Pesme sa debi albuma Lejdi Gage „The Fame“ slušane su više od 18,5 miliona puta, što je za šest miliona više od njenog najbližeg rivala – grupe Kilers i albuma „Day & Age“. Suzan Bojl koja se proslavila u televizijskom takmičenju „Britanija ima talenat“, bila je najpopularnija zvezda na video sajtu JuTjub. Njeno izvođenja pesme „I Dreamed A Dream“ pogledalo je više od 12 miliona ljudi širom sveta. Taj snimak je imao više gledalaca od sledeća tri najgledanija video snimka zajedno.

Tviter i slavni

Slavni imaju različito mišljenje o društvenim sajtovima – Majli Sajrus je ugasila svoj profil na Tviteru, Džesika Simpson i Demi Mur ga koriste svakodnevno, dok Džordž Kluni ne namerava da se prijavljuje ni na Tviter, ni na Fejsbuk. „Radije bih dozvolio tipu sa veoma hladnim rukama da mi uživo u TV programu obavi pregled prostate nego što bih otvorio profil na Fejsbuku, ali srećan sam što se to drugima dopada. Ja to nisam koristio“, rekao je Kluni.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari