Lena Kovačević na svečanom otvaranju 25. Internacionalnog JazzFesta Kragujevac u Zastavinoj bašti 1Foto: Promo

 

Povodom 25 godina kontinuiranog trajanja JazzFesta u Kragujevcu, u petak, 21. juna u Zastavinoj bašti nastupiće Lena Kovačević i Milan Petrović Quartet. Početak nastupa Lene Kovačević je u 20 sati.

Sa džezom smo počeli u martu kada je nastupio izuzetni pijanista Matija Dedić, u junu mesecu nastavljamo i obeležavamo Svetski dan muzike, podsećaju organizatori festivala „Art Kvart”.

Lena Kovačević sa bendom – pevačica i kompozitorka, dama koja zauzima posebno mesto na našoj muzičkoj sceni. Poznata po izuzetnim interpretacijama u džez maniru, sa svojim bendom izvešće dobro poznate melodije sa prethodno objavljenih albuma, najavljuju iz „Art Kvarta”.

Sat vremena kasnije nastupiće Milan Petrović Quartet – jedan od najaktivnijih džez bendova na domaćoj sceni, njihov muzički izraz obuhvata instrumentalni fank, džez, bluz, sa elementima popularne muzike, uz autorske teme, ali i svetski poznate melodije u specifičnim aranžmanima.

Nakon završetka koncertnog programa, publika će imati priluke da uživa na džem sešn svirci, neformalnom delu programa gde će se muzičari predstaviti u nešto drugačijem svetlu.

Prateći program festivala osmišljen da uključi i nešto mlađu publiku održaće se 13. juna od 17 sati u Big Fešn centru Kragujevac gde će Dušan Stojadinović Resavac, voditi radionicu „Zvuci sveta”. Prisutni će moći da pogledaju izložbu instrumenata iz celog sveta i čuju neke za naše podneblje neuobičajene zvuke.

Jubilarno izdanje festivala ponudiće Kragujevčanima više kvalitetnih koncerata i programa i doneti džez zvuk tokom cele godine. Festival će svoj program nastaviti da realizuje i u mesecu septembru kada nas očekuju gosti iz inostranstva bendovi „Friedrich” iz Austrije i „She’Koyokh” iz Engleske, kao i još puno dobrog džeza.

Internacionalni džez festival u Kragujevcu organizuje „Art Kvart” uz podršku Ministarstva kulture i informisanja, Grada Kragujevca, Big Fešn centra i Austrijskog kulturnog foruma Beograd.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari