Leni Kravic izdaje 12. album dva dana pre 60. rođendana (VIDEO) 1Foto: : Jorge Nunez / Zuma Press / Profimedia

Odrbrojavanje do izlaska novog albuma Lenija Kravica je počelo. Trideset i pet godina nakon prve ploče, 60-godišnji muzičar koji je u martu počašćen zvezdom na Bulevaru slavnih u Holivudu , izdaje svoj 12. album po redu.

Zove se “Blue Electric Light” a predviđeno je da bude objavljen 24. maja, dva dan pre Kravicovog okruglog 60 rođendana, piše Index. hr

Novi album Lenija Kravica napisan je i snimljen u njegovom strudiju studiju na Bahamima, a kako mediji ocenjuju reč je o “strastvenoj zbirci pesama“

Početkom godine bivši američki predsednik Barak Obama uvrstio je pesmu “Road to Freedom” na svoju plej listu najdražih hitova 2023.

„Obama pravi sjajne plej liste, imaju smisla“, prokomentarisao je Leni Kravic koji na svojim pločama svira sve instrumente osim saksofona.

Obama, inače nije slučajno odabrao tu pesmu. Leni Krevic ju je napisao za film o Bayardu Rustinu, političkom aktivisti za građanska prava i organizatoru Marša na Vašington na kojem je Martin Luter King održao slavni govor “I Have a Dream”.

U sklopu svoje velike svetske turneje „Blue Electric Light Tour“ Leni Kravic održaće koncert u Puli 28. jula u pulskom Amfiteatru.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari