Dallas Music Shop nas je obradovao sa još jednim atraktivnim naslovom u svojoj muzičkoj Pop Up biblioteci – u pitanju je knjiga Light My Fire: Moj život s The Doors – Ray Manzarek. Nikada nijedan bend nije zvučao kao The Doors. Nijedna grupa muzičara nije uspela da stvori tako očaravajuću kombinaciju muzike i stihova i nijedan drugi frontmen nije tako duboko dirnuo publiku kao Jim Morrison. I danas zapanjuje koliko muzika The Doors zvuči sveže i fascinantno.

Ray Manzarek, koosnivačbenda i klavijaturista, u iskrenim memoarima daje autentičan pogled na kratku, ali briljantnu istoriju The Doors. Od prijateljstva sa Morrisonom začetog na fakultetu, legendarnih nastupa na Sunset Stripu, preko revolucionarnih albuma, pa sve do tragične Morrisonove smrti 1971. godine, iz stranice u stranicu potvrđuje se kako niko drugi ne može da ispriča priču o Doorsima kao Ray Manzarek. On je najzad otkrio potpunu istinu o bendu i kultnom frontmenu čiji su život i smrt jedna od najvećih legendi rock and roll sveta.

Neke od recenzija:

“Ovo je dosad najbolja knjiga o Doorsima i njihovom legendarnom pevaču, ali i o Manzareku. Muzički vođa i klavijaturista Doorsa nas u ovim izvanrednim ličnim memoarima vodi u čudne dane Los Anđelesa šezdesetih, ali i piše odu Jimu Morrisonu” – Booklist.

“Sjajna priča” – Maxim.

“Izazovno… Manzarek se priseća svojih formativnih susreta sa bluesom u rodnom Čikagu i prikazuje slobodnu i neobuzdanu umetničku i filmsku scenu okupljenu oko UCLA koji su on i Morrison pohađali ranih šezdesetih. Pričajući priču The Doors, on istovremeno bolno jasno prikazuje Morisonovo fizičko propadanje, posebno njegovu preteranu sklonost ka alkoholu” – Los Angeles Times.

“Nudi nam pogled iznutra na jedan od najintrigantnijih i najomiljenijih bendova… To je autobiografija, pogled iz senke na američku istoriju i ispovest… a najviše knjiga o prijateljstvu. Jim Morrison je zaista Manzarekov savršeno suprotan odraz u ogledalu; kao Dean Moriarty Kerouacovom Salu Paradiseu” – San Francisco Examiner.

“Očaravajuće priče” – The Indianapolis Star.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari