lijam pejnFoto: Shutterstock/Andrea Raffin

Lijam Pejn, bivši član benda One Direction i pop muzičar, preminuo je sinoć nakon što je pao sa trećeg sprata jednog hotela u Buenos Ajresu.

Lijam Pejn je bio na audiciji za britanski muzički šou X Factor, ali je prošao tek iz drugog puta, kada su ga uparili sa drugim takmičarima da bi formirali bend One Direction.

Taj bend postigao je svetsku slavu, a nakon raspada, Lijam Pejn je nastavio solo karijeru kao pevač, a pored toga je pravio remikse pod pseudonimima Big Payno i Payno.

Lijam Pejn biografija

Lijam Džejms Pejn rođen je 1993. godine u Vulverhemptonu u Engleskoj, kao prevremeno rođena beba, zbog čega je često bio bolestan.

Tek kada je napunio četiri godine otkriveno je da mu je jedan bubreg oštećen i disfunkcionalan, zbog čega je morao da prima brojne injekcije svakodnevno.

Bavio se sportom, naročito trčanjem i boksom, a potom se preorijentisao na izučavanje muzike.

Ko je bio Lijam Pejn, pevač koji je preminuo nakon pada s terase u Argentini? 1
Foto: A Carlile BackGrid / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Sa svetom šou-biznisa upoznao se kao član pozorišne trupe Pink Productions, a nastupao je i pred 26 hiljada ljudi pred meč Vulverhempton Vonderersa.

Za X Factor prijavio se prvi put 2008, sa 14 godina, ali je ispao, uprkos prolasku inicijalne audicije. Vratio se dve godine kasnije i dobio ovacije, a neki su ga čak smatrali favoritom.

Potom su sudije smislile da oforme bend One Direction u kome su pored njega bili i Hari Stajls, Najl Horan, Luj Tomlinson i Zejn Malik.

Postali su svetska atrakcija koja je rasprodavala arene, izbacivala koncertne albume i knjige i to je sve trajalo do 2016, kada su se razišli nakon odlaska Malika.

Lijam Pejn bio je jedan od glavnih tekstopisaca benda, potpisan na više od pola pesama na trećem i četvrtom albumu.

Nastavio je karijeru pravljenjem remiksova i saradnjom sa mnogim drugim muzičarima, a debi singl Strip That Down objavio je 2017. godine.

Prvi album objavio je 2019. godine, a prošle godine je najavio rad i na drugom, pre koji je trebalo da ima prvu solo turneju, ali je ona odložena zbog infekcije bubrega.

Lijam Pejn bio je prvi globalni brend ambasador za brend Hugo Boss i to je obuhvatilo nekoliko kolekcija muške garderobe i patika.

Bavio se i filantropijom, gde je podržavao Comic Relief, UNICEF, CLIC Sargent, a podržao je pokret Black Lives Matter. Bio je kapiten engleskog tima na događaju Soccer Aid 2022.

Nije bio u braku, ali je dva puta bio veren za Maju Henri, a ima sina sa Šeril Kol.

Lijam Pejn je više puta otvoreno pričao o problemima sa alkoholizmom još od vrhunca benda One Direction, imao je dijagnozu ADHD poremećaja, a pominjao je i suicidalne misli.

Nakon njegove smrti, nije potvrđeno da li je sa balkona pao slučajno ili je u pitanju samoubistvo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari