Muzički sastav Moje 3, koji čine Mirna Radulović, Nevena Božović i Sara Jovanović, predstavljaće Srbiju sa pesmom „Ljubav je svuda“ na takmičenju Evrovizija u maju u Švedskoj. Finalistkinje takmičenja Prvi glas Srbije osvojile su najviše glasova publike na nacionalnom muzičkom festivalu Beosong 2013 održanom preksinoć u studiju Radio-televizije Srbije u Košutnjaku.

Od pet kompozicija koje su se plasirale u finale Beosonga, numera „Ljubav je svuda“ (Saša Milošević Mare/Marina Tucaković) dobila je najviše SMS glasova publike (25.959 glasova). Publika je imala pravo da pošalje samo pet poruka sa jednog broja telefona, a glasanje je trajalo 10 minuta. Pobednice su osvojile trofej Beosonga, kao i novčanu nagradu od 5.000 evra u dinarskoj protivvrednosti.

Pored Moje 3, od 15 kompozicija koje su se takmičile u polufinalu u subotu uveče, u finale su ušle i numere – Saška Janković „Duga u tvojim očima“ (Slobodan Boban Petrović), grupa Sky’s „Magija“ (Skaj Vikler), Dušan Svilar „Spas“ (Marko Đurašević Mahoni/Rastko Savić), Marija Mihajlović „Halo“ (Nikola Čuturilo/Boban Janković i Srđan Tanasković).

Moje 3 nastupiće tokom prve polufinalne večeri na 58. Pesmi Evrovizije u švedskom gradu Malmeu, koji je ovogodišnji domaćin zahvaljujući pobedi pevačice Lorin i njene numere „Euphoria“ na prošlogodišnjem takmičenju u Bakuu.

Ovogodišnji Eurosong, koji će biti održan od 14. do 18. maja, biće sedmo učešće Srbije kao samostalne države na ovoj popularnoj manifestaciji, koju u proseku svake godine prati više od 100 miliona gledalaca širom Evrope i sveta. Naš predstavnik Željko Joksimović je prethodne godine osvojio treće mesto sa pesmom „Nije ljubav stvar“, a najveći uspeh ostvarila je Marija Šerifović, koja je s numerom „Molitva“ 2007. u Helsinkiju pobedila. 

Poznati konkurenti iz susedstva

Zemlje iz bivše Jugoslavije pre Srbije donele su odluku ko će ih predstavljati u Malmeu uglavnom bez nacionalnog takmičenja. Predstavnik Hrvatske na Eurosongu biće „Klapa s mora“ i pesma „Mižerja“ autora Gorana Topalovca. Reč je o kompoziciji koja kombinuje tradicionalne i moderne elemente. Makedonci su se odlučili za kraljicu romske muzike Esmu Redžepovu i pop pevača Lozana s pesmom „Imperija“, koja je mešavina pop, dens i folk muzike. Zanimljivo je da je spot za ovu pesmu posle tri dana povučen zbog negodovanja Grčke, jer se u jednom kadru pojavljuje spomenik Aleksandru Makedonskom u Skoplju. Slovenačka predstavnica biće mlada pevačica Hana Mansini, Amerikanka koja već šest godina živi u Ljubljani. Ona je ujedno i autorka kompozicije „Straight Into Love“, koja govori o njenom zaljubljivanju. Crnu Goru u Malmeu predstavljaće hip-hop duo „Who See“ iz Kotora s numerom „Igranka“. RTCG tvrdi da će pesma biti veliki letnji hit u noćnim klubovima, a premijera kompozicije i spota očekuje se sredinom marta. Bosna i Hercegovina odustala je od takmičenja ove godine zbog ekonomske situacije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari