zombi-serijaFoto: Snimak ekrana Youtube/Netflix

Obražavoci horor žanra raspravljali su na Redditu koja im je zombi-serija najbolja, a mnogi su izdvojili Netflixovu horor seriju Black Summer.

Iako su neki od korisnika Reddita kao odličan izbor istakli i poznato zombi ostvarenje, seriju The Walking Dead, dosta njih se pak odlučilo da istakne Black Summer kao svoj favorit, piše Index.hr.

Kako glasi zvanični sinopsis, radnja je smeštena u mračne, rane dane zombi-apokalipse. Prati Rose, majku koja kreće na opasno putovanje kako bi pronašla svoju ćerku. Rose pronalazi malu grupu američkih izbeglica, a ovi potpuni stranci moraće da udruže snage ali i smognu snagu kako bi pronašli svoje nestale voljene. Da bi ih pronašli, moraju se izboriti s različitim neprijateljima i doneti odluke koje će neke od njih koštati života.

U seriji koju su kreirali John Hyams i Karl Schaefer glume Jaime King, Justin Chu Cary, Christine Lee, Zoe Marlett, Kelsey Flower, Sal Velez Jr., Erika Hau i drugi glumci.

Ljudi pišu da nisu mogli da prestanu da gledaju seriju

Iako bi neki kao najbolju zombi-seriju verovatno izabrali popularnu seriju The Walking Dead, pojedinim gledaocima se ipak više svideo Black Summer. Serija ima dve sezone koje se mogu pogledati na Netflixu, a obe sezone imaju odlične ocene kritičara. Prva sezona ima visokih 87 procenata, dok su kritičari drugu sezonu ocenili sa 100 procenata na Rotten Tomatoesu.

U svojim komentarima neki su gledaoci otkrili da im je gotovo svaka epizoda bila napeta.

„Black Summer je neverovatna serija!“, „Ako mene pitate, Black Summer je najbolja serija o zombijima, sve vreme sam bio nervozan dok sam gledao“, „Black Summer je fantastičan! Epizode su vrlo intenzivne i ne znate šta vas očekuje“, „Znam da će se neko naljutiti, ali Black Summer je bolji od The Walking Deada“, napisali su gledaoci.

Jedan korisnik je istakao da ni u jednoj drugoj seriji nije video tako dobro prikazane zombije kao u Black Summeru.

„Još uvek čekam da snime seriju u kojoj su zombiji bolje prikazani nego u Black Summeru. Serija je jednostavno predobra i svaka je epizoda napetija od prethodne“, napisao je jedan gledalac.

Kako prenosi Unilad, Black Summer je trebala dobiti i treću sezonu, ali je na kraju otkazana. Obožavaoci ovog apokaliptičnog horor žanra i dalje mogu uživati u objavljene dve sezone na streaming platformama.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari