Francuski velikan elektronske muzike Loran Garnije (Laurent Garnier) vraća se večeras među beogradsku publiku u Depou, gde je pre dve godine održao rasprodat nastup na prošloj „LBS“ turneji. Ovog puta, Garnije dolazi u svom prepoznatljivom DJ izdanju, sa višečasovnim setom koji će trajati do ranih jutarnjih časova. Domaću podršku pružiće mu vedete beogradske DJ scene, Vlada Janjić i Brka.


„Loran Garnije nesumnjivo uživa veliki ugled i na ovim prostorima, možda samo dodatno obojen notom koju uvek vredi ponoviti, da je bio prvi inostrani umetnik koji je 1995. probio sankcije svojim nastupom u Beogradu, te se uvek redovno vraćao svež, inovativan i drugačiji, onakav kakvog ga i sad očekujemo u savamalskom Depou 10. maja, u okviru još jedne velike žurke iz ‘Freedom Music’ serijala“, kažu organizatori. Ulaznice se mogu pronaći u sistemu Eventima i Gigstiksa.

Posle više od četvrt veka ispisivanja stranica istorije elektronske muzike, tokom kojih je nastajala i famozna knjiga „Electrochoc“, danas je sve teže obuhvatiti delo koje sa sobom nosi vanvremenski producent i disk džokej iz Francuske. Svedok i učesnik uspona mančesterske klupske scene u osamdesetim, svetski tehno inovator u devedesetim i zasluženo jedan od najpoštovanijih globalnih disk-džokeja, Garnije danas predstavlja jednog od najboljih ambasadora elektronske muzike.

Njegov eklekticizam od najranijih dana oživeo je tada još uvek industrijalizmom inspirisanu muziku i spojio je sa džezom, fankom, diskom, afrom i drugim neelektronskim stilovima koji su danas krajnje uobičajeno fuzionisani u sve žanrove elektronskog pokreta. Sve vreme neumoran u želji da proširi i popularizuje tada još uvek neobičnu muziku, Garnije godinama unazad kreira radijske emisije, pronalazi prostor za mlade producente, pruža podršku manje afirmisanim autorima velikih kreativnih dometa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari