Loša iz Plavog orkestra najavljuje veliki povratak: "Hvata me trema pred nastupe" 1Photo: Antonio Ahel/ATAImages29, januar, 2019, Beograd - Dodela nagrada MAC (Music awards ceremony) - crveni tepih odrzan u Stark areni. Foto: Antonio Ahel/ATAImages

Sarajevska grupa Plavi orkestar nakon pet godina pauze vraća se na scenu.

Posle nedavnog koncerta u Slavonskom Brodu, nastupiće na Letnoj pozornici u Opatiji 3. avgusta, na Sustipanu u Splitu 24. avgusta i u Vrsaru 1. Septembra, piše Index. hr.

„Nekako me trema hvata pred ponovne nastupe nakon tolike izolacije koja je trajala u našem slučaju preko 4 godine. Što bi rekao Arsen Dedić ‘ponovno učimo hodati na pozornici’. Ali, dosadašnji povratnički koncerti u Slavonskom Brodu i Sloveniji bili su neočekivano emotivni i dali nam energiju za dalje“, rekao je Saša Lošić Loša.

Takođe je primetio da na koncert dolaze mlađe generacije što je jasni pokazatelj, kaže, da njihovi hitovi ne samo da nisu zaboravljeni nego se prenose i na nove generacije.

„Ljudi mi često prilaze na ulici i samo žele da mi čuju glas. Čini mi se da Orkestar nekako pruža nekakvu iracionalnu stabilnost, budimo valjda sećanje na neka bezbrižnija vremena“, rekao je Loša.

Nedavno je otkrio i da je za vreme pauze od nastupa napravio 12 novih pesama.

„Kad mi momci iz benda kažu dobra je pesma, ja je odmah bacim. Ali sad su mi rekli ‘Lošo, nikad nisi ništa bolje napisao’, tako da nadam se najboljem. Sad ih poliram jer sam perfekcionista i planiram da album izađe na jesen „, otkrio je Loša.

Karijeru Plavog orkestra obeležili su hitovi poput pesama: Suada, Kaja, Bolje biti pijan nego star, Sava tiho teče, Zelene su bile oči te, Kad mi kažeš paša, Ako su to samo bile laži, Odlazim…

Plavi orkestar osnovan je 1983. godine u Sarajevu u sklopu pokreta Novi primitivizam, u kojem su bili i Zabranjeno pušenje, Elvis J. Kurtović i još neki drugi sarajevski muzičari. Izdali su 8 albuma, koji su se ukupno prodali u tiražu od preko 5 miliona primeraka, a svet su više puta obišli turnejama s ukupno više od 1500 koncerata.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari