nsyncFoto: kpa / United Archives / Profimedia

Možda vam nije poznato ime Lu Perlman, ali to i ne iznenađuje toliko, jer u pitanju čovek koji je želeo da se zna za njegov rad, a ne i za ime.

Lu Perlman ostajao je u senci i ubirao novac, a odmalena je imao razne poslovne ideje, među kojima je osnivanje avio kompanije.

Nakon velikog uspeha benda New Kids On the Block shvatio je da tu postoji slobodan prostor, napravio je kampanju za potencijalne članove i tako je nastao bend Backstreet Boys, piše Jutarnji.hr.

Oni su prodali 130 miliona albuma, ali su nesporazumi počeli kada su krenuli pregovori o prihodima. Oni su stalno bili na turnejama u Evropi, a Lu Perlman živeo je u Americi.

Znao je da su boj bendovi aktuelni i stvorio je novi, NSYNC, koji je prodao nešto manje albuma, ali je napravio zvezdu od Džastina Timberlejka.

lu perlman
Foto: Photoshot / Avalon / Profimedia

Lu Perlman nastavio je sa pronalaženjem novih imena i bendova, ali to nije ponovilo uspeh prethodnika, prevashodno zbog gubljenja vremena na savetovanje sa advokatima.

Bendovi su tražili svoj deo kolača, a on bi se pojavio kao šesti član benda, ujedno i producent i menadžer.

Lu Perlman je svašta radio da bi došao do novca

Jedan bliski saradnik rekao je i da je bio majstor krivotvorstva, pa je tako lažiranjem grba uspeo da dobije jedan kredit.

On je takođe razvio i najkompleksniju i najdužu Poncijevu prevaru u novijoj američkoj istoriji, pozajmljivao je na raznim mestima, a retko kome bi vratio novac.

Na kraju je uhapšen na Baliju i osuđen na 25 godina zatvora, čemu se radovao jedan od njegovih kolega iz kriminalnog miljea, koji je to gledao na televiziji.

Lu Perlman umro je 2010. u zatvorskoj bolnici dok je čekao na jednu od operacija srca, a veliku pažnju privukla je činjenica da mu je na sahranu došao i Džastin Timberlejk.

Sve ovo i još više toga može se pogledati u dokumentarcu pod nazivom Dirty Pop: The Boy Band Scam, koji je dostupan na Netfliksu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari