LU foto Pavle Ranković

Godinu dana od izlaska prvog singla, šabački trio LU predstavlja debitantski album „Ne mogu ništa sam“.

Uz naslovni singl i pesme koje su sledile „Da l’ iko misli na mene“ i „Brzo, brzo“, na albumu se nalazi još šest pesama koje su dostupne na svim digitalnim platformama, bandcamp-u i YouTube-u, saopštava Pop Depresija.

Zvuk koji su LU kreirali zajedno sa producentom Urošem Milkićem idejno je mnogo bliži Brzim bendovima Srbije, nego današnjim Hali Gali herojima (i antiherojima). Jesu gitare dominantne uz karakterističan glas, ali ritam sekcija je ta koja priču vuče na svoju stranu i često rešenja spontano nalazi u fanku ili regeu, dok melodija izbija i tokom najveće kakofonije, a toplina se razliva kroz sve pesme.

LU
Lu – ne mogu ništa sam artwork

„Album „Ne mogu ništa sam“ počeli smo da pravimo 2019. godine, dok bend zvanično nije ni postojao. Sama postava benda se nije mnogo menjala. Gostiju na albumu nema, ali u stvaranje pesama su pored nas trojice bili uključeni Uroš Dragojević i Nikola Mijailović (zadužen takođe za omote i vizuelni identitet benda). Album sumira i sadrži događaje, situacije i priče koje su nam se dešavale u periodu nastajanja pesama. Pesme su pokušaj da te situacije sami sebi objasnimo i pokušamo da ih prevaziđemo. Od početka smo imali ideju da ove pesme treba da izbacimo u formi albuma, i posle dosta predviđenih i nepredviđenih situacija, presrećni smo što smo u tome uspeli,“ sumiraju članovi grupe LU rad na albumu.

„Ne mogu ništa sam“ ima devet pesama koje su snimane u Down There Studiju na Novom Beogradu. Snimanje i produkciju celog albuma radio je Uroš Milkić, koji je bio uključen i u kreativni proces i aranžmane svih pesama, kao ravnopravni član benda. Od novih pesma možda bismo izdvojili katarzične „Samo da prođe noć“ i „Sigurno me čekaš tu“ (na ovoj drugoj na gitari gostuje Nikola Mijailović, ex Slonz) koje su podjednako i luzerske himne i očaj i nada i radost sviranja.

LU postoji od 2021. godine, a bend čine Mario Đurić (bas), Živorad Popović (bubnjevi) i Ivan Bilan (gitara i vokal). „Ne mogu ništa sam“ je prvo dugosvirajuće izdanje iz edicije Zeleni kačket, koja u okviru kolektiva Pop depresija-Kišobran-Anderklas promoviše mlade bendove i njihovu muziku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari